Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kan Web Interface van Belkin Acces Point niet vinden

Anoniem
Piet Puk
4 antwoorden
 • Ik heb een Wireless G Range Extender / Acces Point van Belkin (model F5D7130) in gebruik voor draadloos netwerk naar mijn laptop. Dit werkt uitstekend. Nu wil ik echter een extra device toevoegen. Een kennis heeft jaren geleden de beveiliging zo ingesteld dat enkel mijn laptop (door middel van het MAC adres) herkend wordt. Tussen het AP en het internet functioneert een Speedtouch DSL router + switch.

  Nu wil ik dus een instelling in het Acces Point wijzigen, maar daarvoor heb ik de webinterface van het AP nodig. Volgens de handleiding zou deze interface op het adres 192.168.2.1 te vinden moeten zijn, maar dan krijg ik een foutmelding.

  Iemand enig idee hoe ik op het webinterface kan komen?
 • De WAP/extender zal wel in het subnet van jouw netwerk zijn gezet en dus niet meer op het default IP staan. Je kunt even in je router kijken bij connected clients en hopelijk brengt dat helderheid.
  Anders kun je ook even een tooltje als angryip scanner gebruiken.
  http://www.angryziber.com/ipscan/
 • Helaas, hier kom ik niet verder mee. Ik weet niet in welke IP range ik angryziber moet laten zoeken dus vrij kansloos.

  Ik heb in de webinterface van mijn Speedtouch router gekeken maar kan daar geen connected clients o.i.d vinden.

  Iemand nog andere suggesties (behalve resetten van het AP :oops: ) ?
 • Tja, je moet 'm laten scannen in het subnet waar de speedtouch IP's op uit deelt. Je kijkt even met een cmd box en dan de opdracht ipconfig. Dat zie je jouw ip en dus subnet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.