Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch 780WL niet wireless te krijgen

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Via een actie bij xs4all heb ik een speedtouch 780 wl ontvangen. Ik heb deze geinstaleerd en kom zonder probleem op internet. Alleen draadloos krijgen lukt me niet. Ik heb alle instellingen zoals WEP, WPA, geen beveiling uitgeprobeert. Op de configuratie pagina's staat bij wireless instellingen een groen vinkje, alsof alles ok zou zijn. Als ik op de laptop onder beschikbare netwerken kijk , zie ik de gebruikelijke netwerken van de buren, maar niet van de speedtouch. Mocht de beveilingsinstelling of de netwerksleutel niet matchen, dan zou ik toch minstens de speedtouch bij de beschikbare netwerken moeten zien.
  Uiteindelijk heb ik mijn oude apparatuur weer geinstalleerd (een zyxel 660 modem en linksys wrt54g draadloze router.) En de laptop ontvangt weer direkt een signaal.
  Ik heb de indruk dat de speedtouch geen signaal uitzendt, maar hoe kan ik dit testen? Alle controle lampjes branden.
  Of zie ik toch een essentiele instelling over het hoofd.
  Er is geen mac filter ingesteld, de instelling staat op "alle nieuwe apparaten hebben toegang".
  nb. de laptop draait onder windows XP sp2.

  vr.gr.
  Frans
 • ken dat ding niet, maar de meeste van dat soort apparaten hebben een aankruisvakje oid om (ssid-)broadcast wel of niet in te schakelen.

  edit: uit de handleiding:
  Zet de mededeling van de naam van het draadloze netwerk (SSID) uit. Nieuwe draadloze clients die naar beschikbare netwerken scannen zien uw netwerk niet in hun lijst verschijnen.

  wellicht staat die instelling dus verkeerd….
 • Hallo,

  Het probleem lijkt opgelost. Ik heb de speedtouch router vanmorgen opnieuw aangesloten,dwz alleen op spanning gezet. De laptop aangezet en gezocht naar draadloze netwerken in de buurt. En ja hoor, daar kwam de speedtouch in beeld. Hij zend dus wel degelijk wireless signaal uit. Een geruststelling dat hij niet defect is. Vraag me niet waarom het nu wel gelukt is! Een kwestie van geduld hebben denk ik.

  groeten,
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.