Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

sitecom range extender installeren lukt niet

Anoniem
None
5 antwoorden
 • hoi

  Mijn hoofdcomputer is via de utp kabel verbonden met mijn linksys wrt54g.En mijn kabelmodem is ook verbonden met de linksys wrt54g.

  Ik heb pas de sitecom range extender gekocht voor signaalversterking.
  Nu wil ik graag het signaal van mijn ps3 en laptop versterken via de range extender.
  Zo gedaan dacht ik na het lezen van de handleiding van de range extender…….DACHT IK DUS.

  In de handleiding van de range extender las ik dat ik ook de range extender met mijn PC moet verbinden via de utp kabel (om te configureren)
  Maar het probleem is dat ik maar 1 ethernet aansluiting/poort heb achter op mijn hoofdcomputer!!(want mijn hoofdcomputer is al verbonden met mijn linksys wrt54g via de utp kabel,dus is die niet meer vrij)

  Ik kan nu niet meer verder en weet ook niet meer wat ik moet doen.
  Ik ben van plan om de range extender te verbinden met mijn ethernetpoort van de linksys in plaats met de computer (linksys heeft 4 ethernet poorten).Maar ik weet niet of dit wel handig is en of het wel helpt.


  Willen jullie me aub helpen?

  Alleen kan ik het in ieder geval niet meer.

  alvast bedankt.
 • Je kan tijdens het configureren toch wel de netwerkkabel naar je router even los halen? Denk er dan wel even aan om je PC een vast IP-adres te geven in hetzelfde bereik als de range extender. Als je klaar bent met configureren stel je je PC weer op DHCP in en sluit je je router weer aan…
 • ik moet die range extender verbinden met mijn pc,dus niet met de router (volgens de handleiding dan he)

  en als ik die kabel van de router uit trek van de pc,om de range extender te verbinden met de pc….kan ik helemaal geen contact meer krijgen met mijn range extender…misschien omdat het te maken hebt dat ik geen internetverbinding meer heb doordat de pc niet meer verbonden is met de router (waar dus ook de modem mee verbonden is)

  en een ander probleem:als de router niet meer verbonden is met de pc,werkt de router ook niet.Dus de range extender zal dan de router niet meer kunnen vinden als ik op zoeken naar netwerken druk!!


  ik hoop dat het zo duidelijker is
 • Je moet je (een) PC verbinden met de bijgeleverde crosslink kabel aan de range extender. In de handleiding staat welk IP deze heeft. Stel: 192.168.1.200 dan geef je de PC (tijdelijk) vast IP 192.168.1.100
  Je logt nu in op de sitecom (via dat kabeltje dus). Let nu op want je kan dat ding op twee manieren instellen. Als WAP of als range extender. Als WAP moet die ook weer met de kabel aan de router zijn verbonden. Als range extender hoeft dat niet.
  Als range extender instellen betekent voor dit apparaat dat je connect op de WRT in jouw geval en daar dus de SSID en WEP of WPA sleutel voor ingeven. Je moet natuurlijk wel zorgen dat je in het bereik van de WRT zit.

  De ontvangende kant van de range extender heeft een eigen SIDD en WEP / WPA sleutel. Je extended clienten moeten dan wel op dat "nieuwe" SSID aan melden !

  Na het instellen van de sitecom en en saven van de config, haal je de kabel van de PC er uit en zet je de PC weer op DHCP (gesteld dat dat van toepassing is)
 • ik wou even laten weten dat de configuratie van de range extender eindelijk gelukt is.
  mijn range extender heeft ook contact kunnen leggen met mijn router.

  dankzij jullie reacties kwam ik er achter dat 1 netwerkkaart wel genoeg was voor configuratie van de extender,dus ging ik maar nog een keer proberen…en het lukte deze keer.


  straks een goede plek uitzoeken voor de router en klaar is kees!

  nog BEDANKT voor jullie reacties he,
  ik heb er veel aan gehad.


  succes verder op deze forum

  bye

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.