Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch 716(i) WL als router

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Geachte allen, zojuist verhuist naar een woning met al bestaande internetverbinding (ADSL). Voorheen maakte ik gebruik van een speedtouch 716 (i) WL als modem-router maar als modem hoef ik hem nu niet meer te gebruiken. Graag wil ik nu draadloos gaan en had in gedachten om de speedtouch 716 te gebruiken als draadloze router.
  Dat betekent dat ik de bestaand internetverbinding zou aansluiten op de speedtouch en dat deze het signaal draadloos doorgeeft. Helaas heb ik geprobeer van alles in te stellen maar tevergeefs. Wie kan mij uit de brand helpen? een extra opmerking, ik woon op de benedenverdieping van een eengezinswoning waarbij de adsl-modem boven staat (ik kan hier niet bij). Wie o wie kan mij helpen de router correct in te stellen?
  Alvast dank, groet Bart
 • In principe gaat dat niet lukken. Er is mogelijk nog een optie, maar dan moet er wel een UTP draad van de bestaande router naar boven lopen.
  Het hangt dan ook weer af of je in de speedtouch het start IP kan veranderen en of je DHCP services uit kunt zetten.

  Als het puur om draadloos verbinden gaat naar de bestaande router, dus bridgen van de speedtouch naar de bestaande router, nee dat gaat niet.

  Koop dan een Sitecom WL-130 range extender.
 • Het is in ieder geval zaak om de DHCP server in je eigen speedtouch uit te zetten. Hierna sluit je je speedouch aan de LAN kant aan op de bestaande ADSL modem. Als deze een DHCP server heeft, moet je draadloze PC automatisch een IP-adres van de bestaande modem krijgen, anders moet je even vragen aan degene van wie de modem is, welk IP-adres je kan instellen. Het is ook netjes om je eigen speedtouch aan de LAN kant een IP-adres te geven binnen dat zelfde netwerk…
 • Hoi Allen, bedankt voor de info. Toch zou ik graag nog wat meer details willen hebben. Het gaat hier meer om de instellingen van de Speedtouch. Op dit moment zegt hij dat er geen DSL verbinding is omdat de telefoonlijn niet is aangesloten. De configuratie dient dus zo veranderd te worden dat deze gaat functioneren als router en niet als modem-router.
  Hoe bewerkstellig ik dit? Het uitzetten van de DHCP-server is overigens niet zo'n probleem. Om nog even kort samen te vatten, normaal gesproken heb je een modem, waar je een router op aansluit. Ik heb nu een modem, met ipv een router een modem-router. De modemrouter zal dus als router moeten fungeren en de vraag is hoe je de speedtouch zo insteld. alvast dank, grt Bart
 • Het WAN gedeelte (dus dat RJ11 stekkertje, kun je NIET meer gebruiken van de speedtouch. Als je dubbel wil routeren (maar waarom vraag ik me dan af?) moet je er een andere cable (wireless) aanknopen.

  In de voorbeelden zoals eerder gegeven, gebruik je uiteindelijk alleen het wireless deel en de switch van de speedtouch. Clienten IP's, filters, ect, moet allemaal bij je "hoofd"router geregeld worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.