Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk erg traag

Anoniem
perloc
4 antwoorden
 • Ik gebruik mijn netwerk (tussen mijn laptop WinXP en de desktop Win2000 van mijn zoon) niet zo vaak. Voor een tijd geleden werkte dat nog normaal. Gisteren wilde ik wat files op de desktop via het netwerk naar mijn laptop op een CD branden maar dat ging zeer traag. Ook overhevelen van de files ging buitengwoon traag, < 1/20 van de normale snelheid.
  Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
  Ik werk met NETBEUI (protocol voor netwerk) op beiden computers voor de netwerk verbinding. Dat ging voorheen zonder een enkel probleem. Ik heb in het verleden het netwerk nooit via TCP/IP (protocol voor Internet) aan de gang gekregen. De netwerk kabels zijn verbonden met een Router (uitgangen) welk is verbonden met een ADSL kastje voor Internet. Zoals gezegd, in het verleden werkte dat allemaal perfect.

  MVG perloc
 • Check de snelheid van je hardeschijf met HDTune. De snelheid van je Cd brander met Nero CD-DVD Speed. Voor je netwerk probleem check je http://support.microsoft.com/kb/308007

  Overigens kun je NETBEUI beter niet (meer) gebruiken. Dit protocol wordt niet meer door Microsoft ondersteund http://support.microsoft.com/kb/301041/nl
 • Tja Jolo, ik heb het voor de volledigheid maar even geprobeerd, die HD tune en die CD/DVD speed (welk in mijn geval helemaal niet aan de orde is: de transfer snelheid van de netwerkverbinding is bij een nauwkeuriger berekening ongeveer 1/50 van de normale snelheid. Dus voor dat ik aan branden toe kan komen moet ik eerst binnen een redelijke tijd de files hebben overgeheveld.
  HD tune geeft snelheden min: 4.7MB/s (een heel korte met deze lage snelheid in de minuten test) en de normale snelheid tussen 25 en 32 MB/s. Dat is niet onaardig dus.
  CD/DVD speed ging op alle fronten mis: help file werkte niet, start gaf de eerste keer de message: NO ADDITIONAL SENSE INFORMATION (wat bedoeld die daarmee?) de 2de keer kreeg ik message: Disk capacity too small (er zit notabene een nieuwe blanke DVD in).
  Doorspitten van de Trouble shoot site van MS geeft informatie wanneer er geen verbinding is te maken.
  Overigens is de verbinding van de dektop naar de laptop normaal, maar de verbinding van de lap naar de desk is zeer traag.

  NETBEUI behoeft geen onderhoud (het is geen auto) en werkt normaal gesproken perfect. En nogmaals als ik probeer via TCP/IP te verbinden begint Windows te zeuren dat ik geen rechten heb en dat ik de administrateur moet waarschuwen. Dat ben ikzelf dus. En daar schiet ik niets mee op.
  MVG perloc
 • Wat die Nero CD-DVD Speed meldingen betreft, kan ik niets zeggen. Deze komen mij niet bekend voor. En wat trage verbinding van de lap naar de desk betreft. Zou je die wellicht kunnen analyseren met Wireshark.
  Kun je verschil zien in de led statussen van de (onboard)netwerkkaarten tussen het kopiëren van bestanden tussen dektop naar de laptop en de lap naar de desk? Komen de bestanden van de lap naar de desk nog wel goed aan? Dus niet corrupt.

  [quote:e019362bcb="perloc"]En nogmaals als ik probeer via TCP/IP te verbinden begint Windows te zeuren dat ik geen rechten heb en dat ik de administrateur moet waarschuwen.[/quote:e019362bcb] Dat is wellicht omdat Windows 2000 Professional beter beveiligd is dan Windows Home Edition.

  Check voor alle zekerheid je configuratie instellingen op de dektop en de laptop, met behulp van deze tutorial http://www.homenethelp.com/web/howto/HomeNet-Win2kXP.asp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.