Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Krijg simpel netwerk niet aan de praat.

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Ik heb twee (dekstop en een laptop) computers met Windows XP Pro erop en een UTP crosskabel gehaald. Op beide computers de crosskabel in de netwerk kaart ingang gedaan. In de desktop zit normaal de ADSL internet kabel. Maar die heb ik er even uitgehaald voor de crosskabel.

  Ik wil puur alleen soms wat grote bestanden van de ene computer naar de andere copieren. Meestal van desktop naar Laptop. Laptop daarna weer afkoppelen van de kabel.

  Maar wat moet ik dan doen?

  Ik weet dat ik een map op de laptop moet instellen als delen. Maar hoe ziet mijn desktop dat er een kabel naar de laptop loopt? Ik weet weinig van mappen delen. Hoe ziet mijn desktop de D schijf van de Laptop door de kabel heen? Zodat ik in Verkenner op de hoofdcomputer bestanden kan copieren naar de Laptop.

  Help alstublieft.
 • door dat er geen dns server en dhcp server draait in dit soort netwerken, moet je zelf de ip adressen instellen

  draai ook de wizzard voor een klein bedrijf en thuis netwerken

  deel minimaal een map of de volle schjif op elke machine
 • Bedankt voor de reactie.

  Hoe kom ik erachter wat de IP adressen zijn van beide computers? En waar geef ik die op op de andere computer?

  Ik heb geen idee hoe dit alles werkt. Men zei, zo'n crosskabel kopen, een map delen en dat is alles. Maar zo makkelijk is het niet denk ik.:(
 • stappenplan ..
  http://w3.tue.nl/nl/diensten/dienst_ict/organisatie/groepen/notebook_service_centrum/a_z_index/frequently_asked_questions/twee_computers_met_elkaar_verbinden/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.