Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

beveiliging draadloosnetwerk

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik ben kortgeleden verhuisd en heb internet van orange. Beneden staat de bekende Livebox van Orange en op de eerste verdieping heb ik mijn PC staan. Ik heb op de livebox een router aangesloten, een Sitecom mimo XR en in de computer zit een USB adapter 54g turbo uiteraard ook van Sitecom. Was een compleet pakket. Alles werkt perfect, snel internet enz. alleen het probleem is, als ik opdraadloze internet verbindingen klik zie ik meerdere gebruikers in de buurt maar mijn eigen verbinding geeft aan dat ik geen beveiligde verbinding heb. De firewall staat aan. Ik kan in de beschrijving die bij het apparaat zit ook niets vinden. Wie heeft er een oplossing.
 • Je firewall zal wel werken, maar daarmee is je draadloze netwerk nog niet beveiligd. Je dient hierbij op je sitecom router WEP of WPA in te schakelen en eventueel MAC-adres controle.

  Ik heb zelf ook een sitecom router (WL-114v2), je kan deze bereiken via je internet browser op ip-adres 192.128.0.1. Standaard gebruikersnaam en wachtwoord zijn volgens mij admin en admin. Ga er vanuit dat die van jou redelijk hetzelfde werkt.

  Eenmaal ingelogt ga je naar basis instellingen en dan draadloos.
  Kies daar voor WPA-PSK en geeft een 64 bits sleutel op, een key kan je eventueel op deze pagina generen : http://www.speedguide.net/wlan_key.php

  Kopieer de key ook even naar een tekst file ofzo, want je hebt deze later nodig om je computers verbinding te laten maken met je router.

  Na het instellen dien je de router te herstarten, dit kan via gereedschap en dan het knopje herstart.

  Je computer zal nu de verbinding verbreken, na het herstarten van de router dien je de pc opnieuw contact te laten maken met je draadloze netwerk, er zal nu om een key worden gevraagd, geef dan de key op die je eerder hebt ingesteld.

  Mocht je op een of andere manier geen contact meer kunnen krijgen met je router, dan is het handig om een netwerkkabel achter de hand te hebben, zodat je een computer/laptop rechtstreeks op de router kan aansluiten om eventueel zaken te herstellen. Mocht het helemaal mis gaan kan je altijd ook nog de router resetten.
 • Phaldmmor bedankt voor de tip.

  Ik weet niet wat ik fout doe, maar als ik een wep/wpa ingesteld heb kan in niet meer in het netwerk komen. Ik heb de router gereset en nu werkt het spul weer, alleen niet met een beveiliging. Misschien gaat er iets fout met de sleutel, ik heb dit nog nooit eerder gedaan. Dit is mijn eerste router die ik gebruik. Ben al blij dat ik internet boven heb.
 • Tja, de in de router ingegeven waarden moeten wel ingevoerd op de kontaktzoekende PC's. :D

  Dus via de software van je draadloze netwerkkaart of via de netwerkinstellingen van Windows dezelfde beveiligingssoort, netwerknaam en cijfersleutel invoeren. Opnieuw opstarten.
 • Zie je na het instellen je netwerk nog wel als je zoekt achter draadloze netwerken? OF zie je het netwerk helemaal niet meer terug?
 • Ik zie het netwerk wel terug maar onder in de taakbalk geeft hij bij het icoontje van het draadloze netwerk een geel driehoekje met de tekst kan netwerk niet vinden.
 • Kees, ik begrijp je niet goed. Ik werk met een router en een USB ontvanger. Waar moet ik dan die waarden invoeren? En wat heeft de netwerknaam hiermee van doen? Ik ben niet zo'n comp. grootheid dus het is mij niet helemaal duidelijk waar ik dit allemaal moet invullen. Als ik echt iets niet goed ga doen, kom ik er helemaal niet meer uit. Stapje voor stapje graag.
 • Onder op je taakbalk waar dat gele driehoekje staat kan je als het goed is met je rechtsemuisknop op klikken, dan krijg je een optie view available networks. Als je die selecteerd krijg je een scherm met daarin alle draadloze netwerken in de buurt. Selecteer jou netwerk en dan verbinden, als het goed is word nu gevraagd om een network key in te voeren, dat is die lange code die je hebt opgegeven op de router bij WEP op WPA key.

  Mocht je al verbonden zijn, doe dan de verbinding verbreken en een keer opnieuw maken.

  Toevallig/per ongeluk niet MAC adres controle ingeschakeld, want dan moet je eerst opgeven dat je pc contact mag maken met de router.
 • Ik denk dat er iets fout gaat. Als ik op de sit die jij hebt opgegeven een 64bits sleutel opvraag in de random wep/wpa key krijg ik maar 5 karakters.
 • Je kan het een keer hier proberen : http://www.kurtm.net/wpa-pskgen/
  Misschien gaat het daar beter.
 • Phaldmmor, ik ben er eindelijk achter wat het probleem is. Ik ben teruggegaan naar Dixons. Er blijkt een klein stickertje op de doos te zitten met een nummer. Wordt nergens in de beschrijving over gesproken, heb dit ingevoerd en heb nu een beveiliging:
  encryption: wpa-psk+tkip. Ik neem aan dat dit een goede beveiliging is voor een draadloos netwerk.
 • Blij dat het is opgelost. Het echter nog nooit gehoord dat je een code moet invoeren voor dat je de beveiliging kan activeren, maar goed. Je zit nu wel veilig :)
 • Ik heb ook geen flauw idee, ik hoop in ieder geval dat mijn netwerk nu goed beveiligd is. Ik ga nog wel een beetje zoeken op internet.
  Er schijnt ook een programma te zijn dat LOOK@LAN heet, dat kun je zien wie er in de buurt proberen op je netwerk te komen. Weet niet precies hoe het werkt.
  Bedankt voor het mee denken en prettige feestdagen vanuit Rhoon.
 • [quote:7a6baacbad="willem216"]wpa-psk+tkip. Ik neem aan dat dit een goede beveiliging is voor een draadloos netwerk.[/quote:7a6baacbad] Inderdaad. Echter AES-encryptie is nog iets veiliger. Info over draadloze netwerken beveiligen.
 • Bedankt voor de tip. Ik heb ook look@lan geiinstalleerd, zitten volgens de scan geen draadloze internetters in de buurt. Ik ook maar een klein dorpje.
  Het heeft moeite genoeg gekost om de beveiliging op de rails te krijgen. Als jij zegt dat deze die ik nu heb ook goed is hou ik hier voorlopig maar bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.