Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

doorlussen - geen gevolgen voor snelheid?

Anoniem
peterkramer
3 antwoorden
  • Ik ben van plan om een router (geen wireless) aan te gaan schaffen. De meeste hebben 4 switch-poorten. Omdat ik 5 PCs heb staan, zou ik dus mijn switch aan de router moeten koppelen. In een grijs verleden heb ik ooit eens 2 switches doorgelust, en het verschil in snelheid waarmee een PC aan de ene switch communiceerde met een PC aan de andere switch, was enorm. Is zoiets gebruikelijk? Kan zoiets bv. gebeuren als je 2 switches gebruikt van verschillende merken?
    Xpoes
  • Je internetverbinding gebruikt slechts een fractie van de netwerkcapaciteit. Betwijfel of je er iets van zult merken. Je zou ook een 8-poorts of zo kunnen nemen, en alle pc's daar op aansluiten. Dan hebben ze onderling allemaal dezelfde verbinding.
  • Ik was niet helemaal compleet in mijn vraag, sorrie. Mijn bezorgdheid geldt meer de lokale performance, niet de performance van het Internet: één van mijn PCs gebruik ik als file server en als ik vanaf een andere PC daar naar toe schrijf, zou dat tot vertragingen in het netwerkverkeer kunnen leiden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.