Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ontvangst verbeteren draadloos netwerk

Anoniem
januz
5 antwoorden
 • Heb een SMC WPCI-G kaartje gekocht voor een PC op zolder maar de ontvangst valt me een beetje tegen. Het signaal wordt als "zwak" aangemerkt. Het signaal moet naar boven toe door twee betonnen vloeren. Heb ik nu een kat in de zak gekocht? Of valt er op een goedkope manier nog iets aan te verbeteren? De PC en de router hebben een min of meer vaste plaats dus daar valt niet veel mee te rommelen. Wat mij betreft hoeft het signaal van de router niet sterker te worden maar de ontvangst van het kaartje beter.
 • Je kunt halverwege dan een repeater plaatsen (wel stroom puntje nodig). Sitecom WL-130 is dan een leuk en betaalbaar apparaat.
 • Ja, is een mogelijkheid maar die dingen kosten zo'n 40 euri. Het kaaartje kostte 13,95 (in de winkel, reeds). Zou een betere kaart (?) dan een betere investering zijn of maakt dat niet uit?
 • Zowel de router als het kaartje zijn beiden zender EN ontvanger. Zie beiden als een cirkel, de overlapping van de cirkels bepaalt of er contact tussen beiden mogelijk is en de mate van overlapping bepaalt de signaal sterkte.
  De zendsterkte en de antenne bepalen de afstand die overbrugt kan worden. (naast zaken als "vrij zicht" en "storingsbronnen" )
  In nederland is 100 milliwatt toegestaan. Zo'n budgetkaartje als je nu gebruikt zal tot zo'n 35 miliwatt komen. Een 100 milliwatt kaart zal duurder zijn als de repeater, terwijl je nu geen idee hebt wat de router aanvermogen er uitgooit. Ze hoeven zeker niet beiden even "zwaar" te zijn. Maar dan zul je moeten meten en dat kost €€€€€€
  De sitecom wl-130 optie is mede daarom de aanrader…
 • Ja, klinkt erg logisch allemaal. Dan ga ik hier maar eens naar kijken. Die dingen kosten 50 Euri. Dus zo goedkoop in draadloos niet. Maar ja, het alternatief is boren en daar heb ik ook niet meer zo'n zin in. Bedankt voor de reakties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.