Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk desktop XP met laptop Vista

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Wie kan mij helpen?
  Ik heb sinds kort een laptop met daarop Windows Vista Premium. Ik heb deze verbonden via een draadloos netwerk ( WRT54G) met een desktop pc met daarop Windows XP Home. Internetten gaat prima maar het delen van mappen en bestanden wil me maar niet lukken. Ik heb al heel wat topics gelezen en heel wat gegoogled maar het heeft nog nergens toe geleid.
  Wie kan mij hiermee verder helpen?

  Alvast bedankt voor de moeite !
 • In Vista staat standaard aan dat netwerk gebruikers met een wachtwoord moeten inloggen. Dat dus instellen, of uitzetten. Let ook op software firewall's, die moeten wel op lokaal netwerk ingesteld worden.
 • Hallo Peter,

  Bedankt voor je reactie. Ik heb het al geprobeerd zonder firewall op zowel mijn desktop als mijn laptop en dan ook nog de firewall van mijn linksys uitgezet. Dit hielp allemaal niets. Het vreemde is dat ik draadloos via mijn laptop beneden gewoon in het configuratiescherm van zowel mijn router (linksys wrt54g) als dat van mijn modem ( zyxel 2602H ) kan komen. Ook als ik het ping commando geef ziet hij ze maar als ik in de verkenner naar mijn desktop zoek vindt hij niets (ik neem tenminste aan dat ik daar dan mijn desktop aan zal moeten treffen). Daarintegen kan ik vanuit mijn desktop boven niet in mijn laptop komen.
  Ik denk zelf dat het iets met de instellingen van de linksys te maken heeft maar ik weet het niet zeker.
  Ik heb via een forum de tip gekregen om de linksys als accespoint in te stellen i.v.m. de zyxel.
  Misschien kan je met deze informatie wat meer. Ik ga gewoon nog even wat andere instellingen proberen.
  Ik hoor graag nog wat van je of van iemand anders natuurlijk.

  Groeten, Rik
 • Op de XP PC even de netwerkwizard draaien, maar je hoeft geen diskette aan te maken, maar kies zelf instellen (is laatste vraag van de wizard.

  Daarna op de Vista PC via het netwerkcentrum, bestands en printerdeling aanzetten. Ook besluit je daar of je wachtwoord toegang wilt uitzetten of juist accounts aanmaken.

  De linksys router heeft er niets mee te maken.
 • Hallo Peter,

  Printerdeling staat aan en de wizard netwerk instellen op XP heb ik ook al geprobeerd al kan ik daar bij de netwerken in het scherm niets over terugvinden. Ik dacht dat er ook een icoontje zou verschijnen.

  Als ik via mijn laptop ping naar de netwerkkaart van mijn desktop, dan ziet hij die niet. Mijn laptop ziet wel het modem en de router. Mijn desktop ziet ook mijn laptop.

  Nog suggesties?

  Alvast bedankt.
 • Zet in vista via het netwerkcentrum eerst eens de optie uit dan netwerkgebruikers met een wachtwoord moeten inloggen.
  Draaien er nog software firewall's Op nieuwe laptops staat meestal norton internet security geinstalleerd. advies, deinstalleer die.
 • Hallo Peter,

  Het mag allemaal niet baten.
  Op een of andere manier kan mijn laptop het ip van mijn desktop niet bereiken. Ik heb het net nog geprobeerd met een kabel maar zelfs dan maakt hij geen contact. Ik heb de ethernetpoort van de laptop met de ethernetpoort van mijn desktop verbonden en het commando ipconfig /all gegeven. Klopt het dat dit de juiste manier is? In elk geval kreeg ik geen ethernetkaart te zien. Ook met ping op het ip nummer reageerde hij niet. Bij apparaatbeheer staat hij echter wel ingeschakeld en hij werkt correct. Met mijn desktop vind ik hem n.l. ook. Alleen met mijn laptop niet. Zou het iets met vista te maken kunnen hebben?

  Groeten, Rik
 • Hallo Peter,

  Hier ben ik nog even. Ik heb zojuist de meest recente driver van de ethernetkaart geinstalleerd en alle problemen zijn opgelost.
  Heel erg bedankt voor je hulp.

  Groeten, Rik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.