Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kan wireless netwerk niet draaiend krijgen

Anoniem
peterkramer
9 antwoorden
 • Omdat mijn vader een laptop had gekocht heb ik het netwerk (bedraad) daar uitgebreid met een wireless acces-point. Normaal zou dit geen problemen opleveren, maar ik krijg geen stabiel netwerk de lucht in.

  Als ik het acces-point wil benaderen vind hij hem soms (meestal zelfs vol ontvangst) wel soms niet. Soms kan ik ook verbinding maken en kan ik het netwerk en internet (kortstondig, en soms niet volledig) gebruiken, kort daarna verliest hij de verbinding en kan hij niet opnieuw verbinden…..
  Over de kabels blijft het netwerk gewoon werken.

  Het maakt niet uit waar het acces-point staat, zelfs naast de laptop treed dit probleem op.
  Ook het besturings-systeem van de laptop is niet het probleem, want ik heb het met meerdere laptops geprobeerd (XP en Vista). Overigens kan ik met die laptops wel verbinding maken met andere draadloze netwerken.
  Ook het acces-point zelf is goed, tenminste ik heb het ook geprobeerd met een ander acces-point (die werkte bij mijn vriendin probleemloos) maar dan heb ik het zelfde probleem.

  Wat heb ik verder allemaal geprobeerd, zonder resultaat:
  Ik heb de beveiliging uitgeschakeld
  Ik heb andere kabels uitgeprobeerd tussen te switch en het acces-point
  Ik heb een andere switch uitgeprobeerd
  Ik heb het acces-point een vast ip-adres gegeven
  Ik heb de laptop een vast ip-adres gegeven
  Ik heb beide een vast ip-adres gegeven
  Ik heb diverse kanalen geprobeerd op het accespoint


  Ik weet inmiddels niet meer wat ik nog kan veranderen :?
 • Het signaal kan heel goed weggedrukt worden door een "storingsbron" in jouw omgeving. Gelet op wat je het geprobeerd is dat mijn gedachte. Helaas heb je zelf geen controle over zo'n storingsbron. Wil je het zeker weten moet er een meting plaats vinden met een spectrum analyzer, maar dat is niet goedkoop.
  Een alternatief zou kunnen zijn om je 2.4Ghz WIFI spullen terug te brengen en dit te vervangen voor 5.0Ghz WIFI, maar dan moet de laptop ook een nieuw kaartje… of toch eerst die meting?
 • Het vreemde is alleen dat ik wel op andere (onbeveiligde) netwerken in de omgeving kan inloggen. Ook het verplaatsen van het acces-point heeft geen oplossing gebracht.
 • Dan zou ik eerst het accespoint omruilen voor een andere (ook ander merk).. Dat was niet mijn eerste gedachte omdat je schreef dat het accespoint van je vriendin op jullie lokatie hetzelfde verschijnel toonde.
 • Heb ik gedaan, acces-point van mijn vader is van Linksys die andere is van USRobotics
 • Als met beiden hetzelfde euvel van toepassing is, kom ik toch weer uit op storingsbronnen.
 • Maar waarom dan wel verbinding met andere netwerken in de omgeving :?
 • Meten is weten in zo'n geval.. Kijk het voordeligst is altijd trial and error… dat heb je nu gedaan. Als de bron binnen jullie bereik ligt zijn zowel je eigen WAP en Client de pineut. Als je aanmeld op een ander zijn WAP heeft die in iedergeval van de storing geen last.
  Gooi anders je draadloze DECT Telefoons eens uit (gesteld dat je ze hebt)
 • Heeft iemand nog adviezen over welke apparatuur ik het best kan aanschaffen (en waar) als ik er voor kies om naar een 5.0Ghz draadloos netwerk over te stappen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.