Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internettoegang stopt bij contact zoeken met internet

Anoniem
Hoogeveense RAT
15 antwoorden
 • Vista? Probeer eerst even om IPV6 uit tezetten over je draadloze adapter.
  Kijk voor nieuwere drivers bij sony. Controleer voor nieuwere firmware voor je WAP.

  Als je met vast IP werkt, geef dan wel de juiste gateway op (= ip van de router) en voor dns gebruik die van je provider als eerste en router IP als secondair
 • Ik heb een probleem met mijn draadloos netwerk. Iedere keer als ik verbinding maak met het netwerk krijg ik de melding: Toegang: Lokaal en Internet. Dat is dus goed. Wanneer ik echter 'echt' contact zoek met het internet - of dat nu internet explorer is of online gamen - springt de netwerkstatus terug op alleen lokaal. Hoe kan dit?

  Dit probleem heb ik sinds gisteren. Daarvoor had ik bij het verbinden met het netwerk direct de melding: Toegang allen lokaal. Op aanraden van een ander forum heb ik toen een vast IP-adres ingesteld. Sindsdien heb ik het probleem dat in de vorige alinea is beschreven.

  Ook internetten via een kabel lukt niet. Als ik deze namelijk in mijn laptop steek, krijg ik Beperkte Verbindingsmogelijkheden. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

  Waar het aan ligt weet ik niet. Dat het aan de router en accesspoint ligt, denk ik niet. De drie andere computers in ons netwerk hebben namelijk nergens last van. Of het aan mijn laptop ligt, denk ik ook niet. Op school kom ik immers feilloos het netwerk binnen. Wellicht staat een instelling in mijn laptop niet goed om op het thuisnetwerk te komen, maar ik heb geen idee wat niet goed staat.

  Het bereik van de router naar mijn laptop is ook goed. Die is altijd goed geweest, alleen vanaf woensdag krijg ik alleen nog maar lokale toegang. Het grafiekje over de signaalsterkte is helemaal vol. Mijn laptop wordt gewoon niet goed doorgestuurd naar het internet door router, want op een plaatje dat je ziet bij netwerkstatus staat een kruis door de verbinding van de router naar het internet. Dit geldt althans voor mijn laptop, andere computer hier kunnen wel gewoon op internet.

  Voor het geval het nodig is:
  De laptop die ik gebruik: Sony Vaio VGN-FZ11S
  De router/accesspoint die ik gebruik is: AirPlus G 2,4 GHz Wireless Acces Point.

  Alvast bedankt! :)
 • Beste Peter, bedankt voor je reactie. De firmware en de drivers zijn helemaal up-to-date. Daarnaast heb ik IPv6 al eens uitgevinkt, maar helaas zonder succes. De gegevens die ik bij Vast IP heb ingevuld zijn volgens mij correct, want deze gegevens heb ik verkregen via cmd -> ipconfig /all. Ik maak inderdaad gebruik van Windows Vista.
 • Als je geen juist DHCP IP hebt gekregen, kun je niet aannemen dat de uitgelezen gegevens van ipconfig correct zijn !

  Kijk op een werkende PC naar het IP / DNS en Gateway wat die heeft gekregen. gebruik ipconfig /all (dan laat die ook dns en gateway zien.

  Daarnaast is het van belang om te weten waar de dhcp pool op staat (meestal 50 IP's). Voor een vast IP kies je dus een IP buiten de pool.

  Stel: op een werkende PC lees je uit IP 192.168.1.2 DNS 192.168.1.1 Gatway 192.168.1.1

  Gebruik dan als vast IP op de draadloze verbinding 192.168.1.200 en DNS en Gatway als hierboven.
 • Opnieuw bedankt voor je reactie Peter. :)

  Op een werkende PC krijg ik deze gegevens:

  [code:1:b7fda67e55]Ethernet-adapter LAN-verbinding:

  Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
  Beschrijving . . . . . . . . . . .:
  Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
  Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-01-80-2F-F0-C3
  DHCP ingeshakeld. . . . . . . . . : ja
  Autom. configuratie ingeschakeld. : ja
  IP-adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.35
  Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
  Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.254
  DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
  DNS-servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
  Primaire WINS-server. . . . . . . : 0.0.12.0
  Secundaire WINS-server . . . . . .: 39.123.0.0
  NetBIOS over TCPIP. . . . . . . . : uitgeschakeld
  Lease verkregen . . . . . . . . . : zondag 13 januari 2008 14:46:41
  Lease verlopen . . . . . . . . . : woensdag 16 januari 2008 14:46:41[/code:1:b7fda67e55]

  En dit krijg ik op mijn laptop:

  [img:b7fda67e55]http://img85.imageshack.us/img85/481/ipadres2nd1.png[/img:b7fda67e55]

  Bij het vast Ip heb ik deze gegevens ingevuld.

  [quote:b7fda67e55]IP 192.168.1.33
  subnet masker 255.255.255.0
  gateway 192.168.1.254
  DNS server 192.168.1.254[/quote:b7fda67e55]

  Volgens mij kloppen de gegevens die heb ingevuld wel gewoon? Of niet? Alvast bedankt :).
 • Nou, via dhcp krijg je keurig IP van de dhcp server, dus daar zal het niet aan liggen. Een vast adres zou geen verschil mogen uit maken.

  Kennelijk heb je een rottigheidjebinnen gehaald. Probeer het eerst even met systeemherstel en zet de PC een paar dagen terug.
 • [quote:c9bbecc310="peterkramer"]Nou, via dhcp krijg je keurig IP van de dhcp server, dus daar zal het niet aan liggen. Een vast adres zou geen verschil mogen uit maken.

  Kennelijk heb je een rottigheidjebinnen gehaald. Probeer het eerst even met systeemherstel en zet de PC een paar dagen terug.[/quote:c9bbecc310]

  Bedankt voor je reactie Peter :). Een systeemherstel gaat het niet worden ben ik bang, want ik heb de problemen sinds woensdagochtend 9 januari en het laatste herstelpunt dat ik kan selecteren is van vrijdag 11 januari 16.40u. :( Kan ik op een andere manier nog oudere herstelpunten vinden. Alvast bedankT! :)

  Ik ben trouwens benieuwd hoe dat rottigheidje zich dan op mijn laptop heeft genesteld, want ik heb in die periode niets gedownload en een update heb ik ook niet binnengehaald. Maar het natuurlijk wel spyware of andere troep zijn. Bovendien had de laptop van mijn broer woensdag dezelfde problemen als die van mij. Bij hem waren ze - zonder dat hij iets had gedaan - de volgende dag verholpen. Bij mij niet. Maar het is in elk geval even het proberen waard als ik weet hoe ik een ouder herstelpunt kan vinden :).
 • Norton Internet security ? Deinstalleer die dan eens.

  Dan systeem herstel.. in December ook geen herstelpunten beschikbaar?
 • Nee, ik heb geen Norton op mijn laptop staan. Ik zie geen herstelpunten voor december staan. Althans, waar zou ik die kunnen zien? Als ik namelijk de wizard doorloop, zie ik alleen herstelpunten van januari staan. Een link naar 'Oudere Herstelpunten' of iets dergelijks zie ik niet staan. Is die er wel in Vista? Bij XP kan ik me herinneren dat die er wel was. Alvast bedankt! :)
 • Geen vista bakkie hier voorhanden …
  {quote} In de wizard die nu opent zijn er twee mogelijkheden. Windows geeft zelf een aanbevolen herstelpunt aan die standaard geselecteerd is met daaronder de datum en de reden van het gemaakte herstelpunt toen. Eronder staat de optie "Een ander herstelpunt selecteren". Selecteer deze optie als je een ander punt wilt gebruiken om te herstellen. Als je deze optie selecteert en op volgende klikt komt er een lijst tevoorschijn met een overzicht van de gemaakte herstelpunten. In dit geval even verder met het aanbevolen herstelpunt. {unquote}
  http://www.websonic.nl/pctips/windowsvista/vista_systeemherstelstartenuitschakelen.php
 • In dat lijstje staan alleen maar herstelpunten van 11 januari en nieuwe, dus ik vrees dat dit niet gaat werken :(.
 • Probeer het dan even met spybot. (even via een usb stick?)
  en laat die op de lsp chain controleren. newdotnet kan je boosdoener zijn.
  http://www.safer-networking.org/nl/news/page-3.html
 • Spybot inmiddels geinstalleerd. Als ik echter een scan wil doen, moet ik eerst updates installeren. Hiervoor heb ik wel internet nodig :(.
 • Is het misschien mogelijk om via een HJT Logje na te gaan of NewDotNet op mijn laptop staat? Ik kan het namelijk niet op een 'normale'manier vindne?
 • HJT logs hier plaatsen http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewforum.php?f=15

  Even via de stick overzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.