Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless netwerk verbonden met onbekend netwerk

Anoniem
mdezeeuw
3 antwoorden
 • Tot voor kort had ik zonder enig probleem met laptop verbinding met het draadloze netwerk (linksys router en interne netwerk adapter laptop). Ik heb geen wijzigingen doorgevoerd en sinds kort kom ik niet meer op het internet. Op een andere locatie (werk) maak ik ook gebruik van een linksys router en daar heb ik met dezelfde laptop geen problemen.

  Naast de laptop heb ik thuis ook een gewone pc die via LAN verbonden is (loopt wel via router) en wel op het internet komt. Als ik de LAN verbinding aansluit op de laptop dan blijft het probleem op de laptop bestaan.

  In het netwerkcentrum staat dat de laptop verbonden is met een draadloos netwerk maar dit netwerk heeft als omschrijving Onbekend netwerk.

  Heeft iemand een idee wat dit probleem veroorzaakt en hoe dit eventueel op te lossen is?

  Alvast bedankt voor jullie hulp.
 • Als vista een "onbekend netwerk" laat zien, betekent dat ssid broadcast van het betreffende netwerk uit staat. Als je dan wilt verbinden MOET je de netwerknaam (SSID) weten en de wep/wpa sleutel natuurlijk.

  Maar omdat je schreef dan de laptop bedraad ook geen internet krijgt, is er wat anders aan de hand.
  Log eerst eens in met een werkende pc op je eigen linksys en kijk bij wireless. Daar staat de SSID en bij wireless security de wep of wpa sleutel
 • waarschijnlijk is je gateway offline..
  heb je MSN?
  zo ja in msn dit doen:
  extra -> opties -> verbindingen -> verbindingstest

  dit is een zeer goede test

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.