Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Sitecom modem werkt niet goed

Anoniem
perloc
27 antwoorden
  • Ik heb een ADSL 128kb tel. verbinding via een splitter aangesloten op een modem. Die zit op zijn beurt aangesloten op een Sitecom router DC-202 V4. Vier aansluitpunten dus en een ingang.
    Indertijd bij installatie gaf de verbinding van het modem naar de ingang van de router het probleem dat -en uitsluitend- bij uploaden van Email alleen het eerste pakketje de deur uitging en dan de zaak blokkeerde. Daarover heb ik kontakt opgenomen met de Sitecom site die na veel heen en weer geschrijf het advies gaf om het modem niet op de ingang van de router aan te sluiten maar op een van de connectie punten en verder de DHCP uit te zetten (als ik me goed herinner). De beide computers werden aangesloten op de overige connectie punten.
    Dat heeft een tijd goed gewerkt, tot voor kort.
    Er zijn nu twee problemen:
    1. Ik krijg wederom hetzelfde probleem dat er slechts 1 pakketje bij mail de deur uitgaat, (een heel enkele keer na lange tijd wachten nóg een pakketje). Rechtstreeks op het modem aangesloten gaat alles perfect en snel.
    2. De netwerk verbinding tussen mijn laptop (WinXP-Prof) en de desktop (Win2000 Prof) is heel erg langzaam. Omgekeerd van desktop naar laptop gaat normaal.
    Ik heb kontakt opgenomen met Sitecom maar die reageren niet.
    Graag suggestie's. Het is lastig steeds bij grotere mails de netwerk stekkers te moeten ompinnen.
    MVG perloc
  • Merk type adsl modem? Zit er ook een router in? Zo ja check met ipconfig wat het IP is wat je krijgt direct op het modem.

    Pakketjes te groot? Hoe "zwaar" zijn die mails? Het kan best zijn dat je boven de smtp limiet zit.
    Kan ook zijn dat je MTU (pakket groote waarde) op de sitecom niet goed staat.
    Wat is het IP wat je krijgt van de sitecom?
  • Modem is een ZTE ZXDSL 831. Ik heb geen gegevens van het ding.
    Er zit volgens mij geen router in. Heeft enkel maar 1 UTP uitgang (en 'n tel. ingang uiteraard).
    IP: 192.168.1.2 - Gateway 192.168.1.1
    Ik weet absoluut niet hoe groot die pakketjes zijn. Normaal met een kort bericht gaat een mail gelijk via de router weg, maar als die wat groter is, of er b.v. een attachment (foto of zo) aanzit dan lukt het niet via de router, na het eerste pakketje zit er geen beweging meer in. Rechtstreeks, dus de netwerk kabel aan het modem, gaat prima!
    Wat bedoel je met IP van Sitecom? Om in de router te komen moet ik http://192.168.1.254 aanvragen.

    MVG perloc
  • Goed, beiden draaien NAT en routeren dus.
    Het lijkt mij om geval MTU te gaan. Log in in de sitecom en zoek dus even naar MTU (veelal staat die op 1500) Wijzig deze waarde eens naar 1472 en probeer het weer. Als het nog niet wil probeer je weer even 8 bits naar beneden. (dus 1464)
  • [quote:452061e07d]IP: 192.168.1.2 - Gateway 192.168.1.1 [/quote:452061e07d]

    Als je dit soort adressen uit je modem krijgt, zit er wel degelijk een router in.


    [quote:452061e07d]Om in de router te komen moet ik http://192.168.1.254 aanvragen.[/quote:452061e07d]

    Dus eigenlijk gebruik je dezelfde ip range voor zowel je wan- als je LAN zijde van je (sitecom) router? Dat gaat niet werken.
    Probeer je(sitecom) router eens op een heel andere range in te stellen? BV op 172.10.1.x of zo
  • Bij setup is de MTU in te stellen.
    Er staat: MTU (1440-1460) …. en dan kun je een waarde invullen. Staat nu op 1450
    Moet ik nu een waarde invullen buiten de range, zoals je aangeeft 1472 of 1464?
    Verder heeft geen van jullie twee gezegd of ik de aansluitingen moet handhaven zoals die nu zijn: geen gebruik maken van de ingang van de router.
    En wat ik ben vergeten te melden: tegenwoordig, sinds die problemen, knippert het middelste lampje op het modem als ik via de router mijn computers aansluit. Voorheen was dat niet zo, alle drie lampjes bleven continue branden. Als ik de computer rechtstreeks aansluit branden ze ook continue.
    En DHCP, moet die "disable" blijven?
    MVG perloc
  • Ok Laat de MTU zo staan. Haal de kabel tussen router en modem los. Verander wel het start IP van de router naar 192.168.2.1 en save. Daarna even nieuw IP opvragen. Dan de router via de WAN poort met het modem verbinden. Check of je internet hebt, zo niet inloggen op de router 192.16.2.1 en setup wizard draaien en instellen op dynamisch IP en cable modem.
  • Ik heb de setup opnieuw gedraaid:
    Keuze uit: PPPoE, PPTP en None. Ik heb None aangevinkt omdat ik geen username of password hoef in te vullen voor verbinbing met Internet.
    Modem IP veranderd in 192.168.2.1, Mask 255.255.255.0 en Gateway 192.168.2.2
    DNS staat op automatically
    Click finish: melding dat het 25 seconden duurt voordat "re-establish" gebeurt. Ik heb vele minuten gewacht maar er gebeurde niets.
    Gekeken op de home page (van sitecom): nieuwe waardes zijn geregistreerd.
    In start balk rechts zie ik bij aanklikken van de twee monitortjes voor Internet: Status: connected. Maar mooi niet. Ik kan noch bij aansluiting van modem aan de Lan ingang, noch in de oude situatie, modem aan een van de 4 connectie punten een site openen, ondanks dat windows aangeeft dat ze zaak "connected" is.
    Dus helaas, het werkt nu helemaal niet meer.
    MVG perloc
  • Niet je modem veranderen die de internet verbinding maakt !!!!
    Maar de tweede router die je daarop aan wilt sluiten. (nu hoop ik maar niet dat dat tweede ding OOK een modem/router combo is, want dan gaat het allemaal niet lukken. De tweede router MOET er eentje zijn zonder adsl aansluiting!
  • Nee ik heb niets aan het modem veranderd. Zou trouwens niet weten wat je er aan kunt veranderen.
    De router is zuiver een router, met een WAN ingang en 4 aansluitpunten. Heeft dus per se GEEN ADSL aansluiting.
    Ik heb nog niet geprobeerd om het IP naar 192.16.2.1 te veranderen.
    Dat ga ik nu even doen.
    perloc
  • Nee, met IP 192.16.2.1 lukt het ook niet. Ik krijg nu steeds als ik b.v. google opvraag "The page cannot be displayed".
    perloc
  • Ik wil nog wel even verdermodderen maar als geen oplossing mogelijk is kan ik bij de provider een zelfde modem, maar dan met 4 aansluitingen kopen. Dat kost me dan wel 40-50 Euro, maar ja….
    Dus als je nog suggestie's hebt….
    Ben in ieder geval erg dankbaar voor het meedenken.
    perloc
  • Het modem is ook router toch 192.168.1.1?
    Stel dan de sitecom als acces point ipv als router, dan gedraagt ie zich als een switch….
    je had dus aan een switch van een paar tienen ook genoeg gehad…

    PS:
    http://smartinfo.com.my/IT/PC_Hardware/TM_Net_Streamyx_ZTE_ZXDXL_831_Modem.htm
    daar staat dat ie standaard als bridge staat…
    Bij jouw staat ie asl router.
    Je zou als dat mag,…… het modem ook als bridge kunnen laten werken en de Sitecom als router…
    Kan zijn dat je je opnieuw moet aanmelden omdat nu het MAC adres vd Sitecom gezien wordt….
    Schrijf alle instellingen eerst op…. voordat je gaat veranderen….
  • Nee, met IP 192.16.2.1 lukt het ook niet. Ik krijg nu steeds als ik b.v. google opvraag "The page cannot be displayed".
    perloc

    Belangrijker is om weten of je aan de WAN kant van de router dan wel IP van je modem hebt gekregen die moet wel iets van 192.168.1.xx zijn.
    Als daar geen IP (0.0.0.0) staat, zorg dan dat je in de router insteld dat deze verbinding, dus tussen router en modem, als verbinden met kabel modem, dynamisch IP staat ingesteld.
  • Nu weet ik niet goed het verschil tussen een router en een switch.
    Ik weet wel wat een switch is maar niet de functie van een router. Een router blokkeert toch de poorten voor ongewenst Internet bezoek?
    Als ik goed lees op de site van het modem moet die bij mij als enkel modem staan en niet als modem+router, want ik heb er nooit iets aan veranderd (wist username en password niet) en default is modem.

    [quote:fa65c5be42]It works as a modem by default but you can configure it to become a router.
    [/quote:fa65c5be42]
    Dat is trouwens wel vreemd. Iemand die geen router achter zijn modem zet, of die zijn modem niet als router instelt staat wagenwijd open voor Internet hackers…. (Zoals ik op dit moment want ik zit rechtstreeks op het modem te werken.)
    En dan duikt ook nog de aanduiding "bridge" op. Wat is een bridge, verschil met switch?
    Ik zou de sitecom router als enkel maar switch willen instellen en het modem als modem/router. Dan zou er geen problemen meer moeten zijn.
    Graag even duidelijk aangegeven hoe ik de router als switch kan laten werken. Dus ik wacht even op nadere toelichting.
    MVG perloc
  • Een ander probleem is dat je voor aanpassen van het modem op de WAN tab moet klikken. Maar ik kan geen WAN tab vinden…..
    Maar ik zie wel een SETUP. Dus daar gaat het waarschijnlijk wel mee.
    Zoals gezegd wacht ik even op jullie nadere instructie's (zie vorig bericht).
    perloc
  • Mijn laatste post hoor.. het allemaal in de vorige berichten goed uitgelegd.

    Aangezien je direct op het modem aangesloten, IP 192.168.1.x krijgt staat die NIET in Bridge maar in router mode.
  • Jammer hoor! En je vorige berichten hebben me niet bij een oplossing gebracht. Maar "no hard feelings" integendeel, hardstikke bedankt!! En dit zonder bijgedachten.
    MVG perloc
  • Niet voor het een of ander hoor…. maar zet nou gewoon die IP reeks in je router (dus niet je modem) eens op de reeks die ik voorstelde.
    (172.10 etc )

    Heb zelf ook die ervaring gehad met speedtouch 501 i adsl modem (met ingebouwde router) en daarachter een 2e wireless router.
    Beiden zaten in de 192.168.x.x reeks.
    Ondanks dat het subnet op 255.255.255.0 stond communiceerde dit absoluut niet.
    Toen ik de 2e router had aangepast naar 172.10.1.x draaide het als een speer.

    succes!
  • [quote:c5ebdecbf9="perloc"]Nee, met IP 192.16.2.1 lukt het ook niet. Ik krijg nu steeds als ik b.v. google opvraag "The page cannot be displayed".
    perloc[/quote:c5ebdecbf9]je typy telke 192.16…… typefout of het moet 192.168….. zijn…
    Haal er iemand bij met verstand, ik ben nog nooit een modem tegenkomen wat niet werkt tenzij stuk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.