Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

108 of 54M?

Anoniem
muppets4
4 antwoorden
 • Hallo,
  Ik wil van mijn laptop een media center maken. De opties zijn bedraad en draadloos.

  In het eerste geval: Stel dat ik gewoon op 2 pc's internet wil (zonder de behoefte aan een netwerk). Kan ik niet gewoon een ethernetkabel splitten vanaf de modem (heeft maar 1 ethernet aansluitmogelijkheid) of heb ik dan een switcher of router nodig?

  Draadloos: Stel dat ik een 54 M netwerkkaart in mijn laptop heb zitten. En ik wil via een ruter zo snel mogelijk draadloos internetten. Heeft het dan zin om een 108 M ruter te kopen. OF zal het resultaat (snelheid) met een eenvoudige (maar goede) 54 M router hetzelfde zijn?

  Nog een vraag. Ik zie dat sommige routers ook dienst kunnen doen als modem. Ik heb op dit moment een simpele modem (bij T-online abbonnement gekregen) van Huawei (SmartAX MT800u-T). Zou ik die kunnen vervangen met zo'n router? Hoe minder draden hoe beter.

  Bedankt
 • 1) Je kan een ethernetkabel splitsen, maar als je modem maar 1 aansluiting heeft, heeft dat ook geen zin. Je moet namelijk aan beide uiteinden van de kabel twee stekkertjes hebben, anders gaat het niet werken. Een switch is dus de oplossing om meerdere PC's aan te kunnen sluiten.

  2) Als je router op 108 Mbit kan werken, maar je PC niet, zal de snelheid ook nooit 108 Mbit worden. De snelheid tussen twee apparaten onderling past zich aan aan de langzaamste van de twee.

  3) Even ervan uitgaande dat je ADSL hebt, kun je je modem inderdaad vervangen door een ander. De SpeedTouch serie heeft een aantal modellen met 4 poorts switch en draadloos access point in één.
 • 2) Als je router op 108 Mbit kan werken, maar je PC niet, zal de snelheid ook nooit 108 Mbit worden. De snelheid tussen twee apparaten onderling past zich aan aan de langzaamste van de twee.

  Bedankt voor je snelle antwoorden.
  Dit snap ik maar je kunt je voorstellen dat die 54 M niet haalt met een 54 M router en met een 108 M misschien wel of bij benadering.
 • die 108 is eigenlijk 2 x 54 !
  Wifi (IEEE 802.11g IEEE 802.11b ) is half duplex. Met de 108 techniek is dat full duplex geworden. Met full duplex ben je dus altijd "beter af" dan half duplex.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.