Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze verbinding valt steeds weg

Anoniem
Suresh
4 antwoorden
  • Beste forumleden, ik zit met het volgende probleem. Ik heb een Asus laptop (F3 serie), draaiend onder Windows XP Media Center Edition en voorzien van Servicepack 2. De laptop heeft ruim 2 jaar probleemloos gedraaid op mijn draadloze modem/router. Aanvankelijk van Sitecom, en sinds een maand of 8 op een Thomson SpeedTouch 780i. De laptop is voorzien van een Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection. Sinds een week of 3 valt mijn draadloze verbinding steeds weg. Het modem blijft dan steeds proberen verbinding te maken. Als het lukt, dan is het signaal ook zeer goed, maar na enkele minuten valt de verbinding weer weg. Soms worden andere draadloze netwerken in de buurt gevonden, maar mijn SpeedTouch zit er dan niet tussen. Als ik de laptop bedraad aansluit, is er geen probleem. Wat kan de oorzaak zijn? Wie kan mij suggesties geven voor een oplossing? Bij voorbaat dank.
  • Lastig, want het probleem kan ook het wireless deel van de speedtouch zijn. Neem de laptop eens me naar een kennis met wireless en test zo of je laptop dan niet om de paar minuten draadloos signaal verliest.
    Het blijft een kwestie van uitsluiten.
  • Het lijkt er inderdaad op dat het aan mijn SpeedTouch ligt. Ik heb mijn laptop meegenomen naar een kennis en daar heeft mijn laptop zonder enig probleem draadloos gedraaid. Ik heb inmiddels mijn provider benaderd en wacht op een reactie.
  • Ik heb daar ook wel eens last van gehad. Bij onderzoek bleek dat 3 buren van hetzelfde kanaal gebruik maakten (1 had ik niet eerder in de lijst gezien). Ik ben een aantal kanalen verderop gaan zitten (en dus niet meer voor auto-channel gekozen) en het probleem was opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.