Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Xbox in netwerk opnemen via bridge

Anoniem
muppets4
3 antwoorden
 • Ik heb op zolder een oude xbox staan, die ik graag in het netwerk wil opnemen en op die manier ook internet op de xbox krijg. Er gaan geen UTP kabels naar zolder en dat wil ik ook graag zo houden. Wat heb ik wel?

  In de woonkamer (2 lagen onder de zolder) staat een DG834N van Netgear, een modem/router via draft N. Het draadloze bereik is op zolder nog altijd 'zeer goed/uitstekend'. Ik kan de Netgear N serie aan iedereen aanraden.

  Ik had nog een Zyxel 2602 modem/router liggen, maar helaas ondersteunt die geen WDS. Op zolder staat verder nog een oude p3 pc met een wireless 54g kaartje van Sweex erin. Via de software is die op accespoint te zetten. In de p3 zit ook een fysieke netwerkkaart. Er draait XP op.

  Is het mogelijk om via de wireless het signaal te ontvangen en dan via de netwerkkaart de xbox rechtstreeks aan te sluiten op de p3? En zo ja, hoe pak ik dat aan?
 • Je kunt het wireless kaartje als client op de netgear laten aanmelden. Deze verbinding zet je dan op "delen" (windows ICS) De (ethernet)netwerkkaart geef je 192.168.0.1 subnetmasks 255.255.255.0 gatway [i:b965c90b07](leeg laten[/i:b965c90b07]) DNS [i:b965c90b07]die van je provider en of wat je met ipconfig / all op de draadloze krijgt, als je verbinding hebt met de netgear.[/i:b965c90b07]

  De xbox sluit je dan aan met een crosslink utp kabel op het netwerkaartje.
 • Ga ik van het weekend mee aan de slag. Alvast bedankt voor de reactie!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.