Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Teleurgesteld in thomson speedtouch 780wl

Anoniem
f.ramaekers
4 antwoorden
 • Hallo,

  Een tijdje geleden heb ik een speedtouch 780 wl modem gekregen omdat ik mijn xs4all abo heb verlengd. Ik heb het modem destijds aangesloten. Het draadloos krijgen was toen al een probleem. Ik heb hem toen maar weer in de doos gedaan en heb mijn oude wrt54g en zyxel aangesloten.

  Vandaag heb ik een dagje vrij en dacht laat ik het nog eens proberen met de speedtouch. Zo gezegd zo gedaan, boven aangesloten, beneden de laptop aangezet en direkt draadloos contact. Echter signaalsterkte zeer laag en een snelheid van 2 tot 5 mbps. Toen heb ik het kanaal op het modem van automatisch op 4 gezet.(gelijk aan de wrt54g). Vanaf dat moment is er weer geen draadloos signaal. Er is zelf geen draadloos netwerk/signaal meer vanuit de speedtouch. Niet beneden in de woonkamer noch in dezelfde ruimte als waar de speedtouch staat.(De afstand tussen speedtouch en laptop ca 10 mtr. Geen betonen vloeren oid.) Van alles geprobeerd, ook weer terug naar automatisch v.v. opnieuw alles ingesteld. Ho maar, niks dus. Ben nu weer over op mijn wrt54g en zyxel, direkt contact signal sterkte zeer goed.
  Ik ben erg teleurgesteld in de speedtouch. :cry: Staat nu weer ingepakt in de kast.

  Heeft iemand gelijksoortige ervaringen?

  vr.gr
  Frans
 • Nee, ik deel die ervaring niet met je. Ook ik heb van XS4All een ST780WL gekregen en ik heb perfecte ontvangst beneden in de huiskamer, terwijl de SpeedTouch op de eerste verdieping staat. Bij mij zit er wel een betonnen vloer tussen…
 • Hallo Leo,

  Wanneer ik tijd (en zin) heb zal ik nog eens een poging wagen. En dan terug zetten op de fabrieksintellingen. Wellicht dat de router door het voorinstellen op de xs4all instellingen van slag is geraakt. Zoniet dan vrees ik een exemplarisch mankement. Zou zomaar kunnen.
  Weet je toevallig of ik de speedtouch ook alleen al router kan gebruiken. Ik wil hem dan direkt achter mijn zyxel modem hangen, zodat ik snel alleen het wireless deel kan testen.

  vr.gr
  Frans
 • Nee, je kunt 'm niet alleen als router gebruiken. Wel kun je alleen het LAN gedeelte + wireless deel gebruiken. Je moet dan (aan de LAN kant) een vast IP instellen in hetzelfde subnet als de zyxel, maar buiten de dhcp pool van de zyxel, en dhcp op de speedtouch uitzetten. Dus eerst configureren met een PC en als het klaar is via LAN LAN aan de zyxel koppelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.