Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wat is een goede w-lan usb dongle?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Halo,

  Ik heb een sweex router (54 g standaard) die naast mijn modem staat. Momenteel hebben twee laptops wireless (via interne kaart) verbinding met de router.

  Een staat in dezelfde kamer als de router en dat gaat natuurlijk heel goed. De ander staat in een kamer op zo'n 20 meter afstand (zelfde verdieping) met een dunne binnenmuur ertussen. Het signaal is daar een stuk zwakker en soms valt het ook volledig weg.

  In deze kamer wil ik zometeen ook mijn desktop neerzetten, maar dan nog verder van de router. In mijn desktop zit geen netwerk kaart . Ik wil wel graag gebruik kunnen maken van internet.

  Nu heb ik ergens gelezen dat de D-Link Wireless N USB-dongle een heel groot bereik heeft. Zou deze dongle mij in staat stellen om in de situatie als beschreven zonder signaal-verlies internet te kunnen gebruiken? Heeft iemand ervaringen met deze dongle of andere dongles die een soortgelijke functionaliteit hebben? De N standaard is overigens niet noodzakelijk omdat mijn router deze toch niet ondersteunt.

  Mijn OS is Windows Vista Home Premium 64 bit, de dongle zou dus een vista 64 bit driver moeten hebben.

  Of is het toch beter om een kaartje in te bouwen? Zo ja, welke zou een goede zijn in mijn geval?
 • deze schijnt erg goed te zijn, werkt ook onder XP.
  http://www.l4l.be/index.php?option=com_content&task=view&id=148&Itemid=37

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.