Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bestanden delen werkt niet meer...

Anoniem
gwbonline
5 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb XP op mijn laptop moeten herinstalleren. Nu wil ik weer mappen delen tussen mijn laptop en de bureaucomputer, maar na het instellen houdt het op. Ik krijg met geen mogelijkheid gedeelde mappen.

  Elke computer heeft een vast ip-adres (DHCP op router uitgeschakeld). Pingen lukt gewoon. Verder heb ik geprobeerd een nieuw netwerk in te stellen met de wizard van XP en via Extra > Netwerkverbinding maken…

  Bestands- en printerdeling staat ingeschakeld. Ook behoren beide computers tot dezelfde werkgroep.

  Wat nu nog te doen?
 • Waarom heb je de DHCP uitgeschakeld? Wanneer er problemen zijn, zoek ik de oorzaak juist in de handmatige instellingen. Pas als het automatisch werkt, heb ik vertrouwen in een eventuele handmatige instelling.

  Je schrijft dat bestandsdeling niet werkt, maar internet werkt wel? Want dat zou voor mij het bewijs zijn dat het netwerk in principe goed is ingesteld. Als ook dat niet werkt, … ? Dan moet je de gekozen instellingen maar eens laten zien.

  Heb je firewalls geinstalleerd? Heb je deze wel/niet proberen uit te zetten?
 • Ik heb DHCP weer ingeschakeld, maar nog steeds hetzelfde probleem. Beide computers hebben een vast ip-adres, internet werkt zoals het zou moeten (ook op beide computers). Pingen gaat ook goed. Het enige wat niet werkt is bestandsdeling. Ik kan elke computer wel opnemen in een netwerk (met de wizard van XP), maar ze zien elkaar vervolgens niet.
 • [quote:58b5b10197="gwbosma"]Beide computers hebben een vast ip-adres, internet werkt zoals het zou moeten (ook op beide computers). Pingen gaat ook goed.[/quote:58b5b10197]Dan lijken me de routerinstellingen in orde. Dus niet meer aankomen. De werkgroepnaam is echt hetzelfde en de computernaam is dus echt anders? Dan zou ik nu eens de firewall controleren. Welke software heb je geinstalleerd, zit vaak bij een virusscanner in.
 • Beide computers hebben een unieke naam en behoren tot dezelfde werkgroep. Op de ene computer heb ik XP moeten herinstalleren. Eerst werkte bestandsdeling wel. Als virusscanner gebruik ik Antivir en in de firewall van XP staat bestands- en printerdelen aangevinkt op het tabblad Uitzonderingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.