Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

XP naar win 98

Anoniem
Jaah90
3 antwoorden
 • Goedenavond,

  Ik ben van plan om een klein netwerk aan te leggen hier in huis. Ik ben niet op de hoogte van de verschillende aspecten hier in huis, omdat degene die dat heeft geregeld mij reeds is ontnomen (lees: is overleden).

  In ieder geval, we hebben hier in huis het volgende:
  3 computers, een router, modem(?? Waarschijnlijk het inkomstsignaal van @home).

  Computer 1: Win XP, SP2
  Computer 2: Win XP, SP2
  Computer 3: Win 98

  -alle computers beschikken over een ZoneAlarm Security Suite firewall en virusscanner-

  Deze computers zijn met elkaar verbonden dmv kabels.
  Het internet dat binnenkomt, wordt keurig verdeeld over de computers.

  Nou wil ik (dmv gedeelde mappen) bestanden delen met de verschillende computers.

  Ik heb als eerste een poging gedaan met computer 2 en de kabel van computer 3. Ik heb computer 2(win XP, SP2) met een laptop (win Xp, SP2, geen zonealarm) aangesloten dmv de kabel van Computer 3. Het delen van bestanden met een gedeelde map werkte perfect.

  Daarna heb ik het volgende geprobeerd: Het inzien van gedeelde mappen van Computer 2 in Computer 3. Hier komen de problemen: Mijn windows 98 ontdekt geen gedeelde mappen. De firewall (ZASS) is het probleem niet, want het uitschakelen van de firewall heeft geen zin(zelfde situatie).

  Daarna heb ik het volgende geprobeerd:
  Een gedeelde map inlezen op computer 1 van computer 2. Ook hier wordt geen gedeelde map herkend, ook niet met firewalls uit. Dmv het 'zoeken naar computers in uw werkgroep' kom ik tot de conclusie dat computer 1 alleen maar een andere computer herkent. DMV het scherm eigenschappen kom ik tot de conclusie dat dit een server/computer/??? is van @home.

  Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.

  Uiteraard bij voorbaat dank!

  Met vriendelijke groet,

  Jaah90
 • Win98 heeft standaard geen bestands en printerdeling aan staan. Die moet je even toevoegen via netwerkomgeving, eigenschappen van de lan verbinding, toevoegen, service (uit mijn hoofd.) Als Client voor MS netwerken er niet bij staat, dat protocol ook toevoegen. Je hebt de W98 cd nodig. Na de reboot, even een map op delen zetten.
  Zonealarm uitzetten helpt niets! je moet goed instellen (trusted zones) of deinstalleren.

  Daarnaast moet je je realiseren dat W98 geen NTFS aankan
 • dat laatste betekent niet zoveel: je kan w98 niet installeren op een ntfs-systeem, maar in een netwerkje kan de w98-pc prima de bestanden op de ntfs-pc openen, lezen, knippen, plakken enzovoort!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.