Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Externe netwerkadapter aansluiten op laptop

Anoniem
tomvdlee
7 antwoorden
 • Ik overweeg een Acer-Laptop te kopen, die qua netwerk-functionaliteit de volgende specificaties heeft:

  Netwerkfuncties: Gigabit Ethernet
  Wake-on-Ring
  Draadloze technologie IEEE 802.11b/g
  Wake-on-LAN
  Draadloos LAN data-overdrachtsnelheid (max) 54 Mbit/s

  Ik ben in het bezit van een ADSL-router die 802.11n ondersteunt. Verder heb ik al een netwerk-adapter die eveneens 802.11n ondersteunt. Deze adapter wil ik in de ExpressCard-bus van de notebook stoppen om zo de draadloze ontvangst te regelen. Kan iemand mij zeggen in hoeverre ik problemen kan verwachten omdat er reeds een draadloze interne adapter in de laptop zit? "Bijten" de interne en externe adapter elkaar niet?
 • schakel je de ene toch uit in de hardware configuratie…. bij de meeste operating systems kan dat (want die info ….?)
 • O ja, wel handig om even de details van de aan te schaffen laptop te vermelden:

  http://prf.icecat.biz/index.cgi?product_id=1347078;mi=start;smi=product;shopname=jmw;&regid=;
 • Zoals Andre het aangeeft kan het. Bedenk wel waar je nu die N-snelheid voor nodig hebt: dit soort snelheden is alleen zinvol voor het oversturen van grote bestanden binnen je eigen netwerk (voor internet heeft het geen zin, dat haalt met het snelste ADSL abonnement die N-snelheid lang niet) OF om een wat groter zendbereik te krijgen, zodat je met het lappie wat verder van de router af kunt gaan zitten.
 • Ik wil deze laptop behalve voor surfen en tekstverwerken bijv. ook gebruiken om 'm incidenteel aan te sluiten op mijn muziekapparatuur en zo muziekbestanden, die op de 'hoofdcomputer' staan, af te spelen via de muziekinstallatie. Kortom, een beetje snelle overdracht van bestanden zou handig zijn.

  Als ik het goed begrijp wordt de snelheid van overdracht dus alleen bepaald door de in te pluggen netwerkadapter (en uiteraard die van de router) die beiden 802.11n ondersteunen en niet door eventuele andere hardware in de laptop?
 • Korrekt. Handigst is om eerst in apparaarbeheer de ingebouwde draadloze netwerkkaart uit te schakelen, je lappie even opnieuw op te starten en dan pas je nieuwe kaart te plaatsen en te installeren.
  Zo voorkom je dat de kaartjes elkaar in de weg gaan zitten.
 • Bedankt Kees (en de vorige schrijver).
  Dat wordt dan voor mij de Acer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.