Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch 536 V6 i.c.m. Router

Anoniem
Belsat
4 antwoorden
 • Hallo allemaal!

  Ben al dagen bezig om bovenstaande combinatie aan de gang te krijgen, zonder succes. Vandaag kwam ik er achter dat de Speedtouch 536 zelf een router is… Ik kan me voorstellen dat dit problemen geeft omdat beiden mogelijk proberen via DHCP adressen toe te wijzen.

  Ik heb typisch de klok horen luiden etc. , maar ben ik op de goede weg??

  Hoe krijg ik deze combinatie werkend? Door DHCP in een van beide uit te schakelen? Zo ja in welke??

  Vriendelijk dank. Henk
 • Als je weet dat de speedtouch ook een router is, waarom wil je er dan nog een andere router achter hebben?

  Anyway, je moet de WAN van je router aansluiten op de LAN van de speedtouch. Een speedtouch heeft standaard een IP-adres van 10.0.0.138, maar dit is ook aan te passen. De WAN-interface van je router geef je een vast IP-adres in deze reeks, met als default gateway het ip-adres van de speedtouch. Aan de LAN kant van je router komen je PC's en die laat je gewoon door middel van DHCP een adres krijgen.
 • Hallo Leo, bedankt voor de reactie. De Speedtouch 536 is maar een beperkte router. Hij heeft een USB en een ethernet aansluiting, maximaal dus 2 computers. Ik wilde liever de computers alleen via ethernet aansluiten, vandaar de (extra) router.

  Het adres van de 536 is 192.168.1.1 , voor zover ik weet. Althans, om hem te programmeren. Is dat dan het adres dat ik in de router moet invoeren??

  Thanx! Henk
 • Je hebt nu twee mogelijk heden. A) je brengt de tweede router terug of verkoopt hem en koopt daar een switch voor terug. Die switch koppel je aan dat ene poortje op de speedtouch en al je computers ook in de switch. Je hoeft dan verder niets in testellen !

  Tweede optie is die router op router aansluiting. Maar de tweede router mag NIET in hetzelfde subnet zitten als de speedtouch. Laat de aansluiting van router naar speedtouch eerst even los. Log in op je nieuwe router en kijk of je het start IP kunt veranderen. Vermoedelijk is dit nu ook 192.168.1.x net als de speed touch. Verander dit naar 192.168.2.1 en sla het op. (save config) . Trek nu even de lan kabel uit de PC en na twee seconden er weer in. Je pc krijgt nu nieuw ip in de nieuwe reeks. Sluit nu de wan poort op de poort van de speedtouch. In je nieuwe router kies je voor WAN setup, dynamisch IP en cable modem. De wan kant van je nieuwe router krijgt nu ip van de speedtouch en je kunt weer internetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.