Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Computers vinden elkaar niet op Win XP netwerk

Anoniem
T66
6 antwoorden
 • Help, het was eens zo simpel, maar nu lijkt het onmogelijk!
  Hoe zorg ik er voor dat de computers elkaar weer vinden. Ik ben het probleem nu bij twee vrienden tegen gekomen.
  Alle systemen draaien onder windows XP en hebben file/printer sharing aan staan. Om er zeker van te zijn zelfs een hele HD volledig open gezet. Er zit in beide configuraties een router tussen, ze krijgen allemaal een ip adres en hebben allemaal internet. MSN werkt gewoon, spel spelen via internet werkt ook. Spel via een netwerk niet. Bestanden uitwisselen ook niet. Ik kan de andere pc wel pingen, maar daar blijft het bij. Bij 1 van de configuraties heeft het gewerkt. (het is niet mijn systeem, dus ik weet niet wat er veranderd is, ik vermoed alleen een standaard windows update). Als ik m’n laptop mee neem en aansluit heb ik toegang tot de oude pc, met die kan ik gewoon communiceren, de andere ziet ons niet (zichzelf ziet hij wel in netwerk omgeving), wij hem niet (ons zien we wel in de netwerk omgeving).
  Network wizard meerdere keren gedraaid, workgroup veranderd (wel dezelfde op alle pc’s ingesteld) virus scanners etc gedraaid om te kijken of er problemen waren, windows firewall uitgezet. Computer op naam gezocht op ip etc… alleen met de ping functie van het programma netscan had ik een beetje succes; de ping lukte. Hoe los ik dit op??
 • via start, uitvoeren (type) \\[i:3ef66c3909]ip-van-de-ander [/i:3ef66c3909](klik) OK kom je wel op een gedeelde share?
 • Staan op alle PC's in het netwerk dezelfde gebruikers (gebruikersnaam en wachtwoord)?

  http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/bestanden_delen/1
  http://www.niele.nl/tutorials/network/
 • Eigenschappen van netwerkkaart ook de bestand en printerdelen aangezet ?
 • Nee, de pc's hebben allemaal een andere gebruiker, allen hebben geen wachtwoord. De pc's zelf hebben een andere naam en omschrijving

  Eigenschappen van netwerkkaart ook de bestand en printerdelen aangezet ?
  Hoe bedoel je dit?? Op die PC is 1 netwerk kaart / adapter aanwezig, geen bluetooth of wireless… in windows staat bestand/pinterdelen wel aan, zelf een handje onder diverse mappen/hard disc

  Via start nog niet geprobeert.. gewoon
  \\192.168.1.116
  intikken?? bij start -> uitvoeren? Gaan we proberen (als ik er weer ben)
 • Ik ben 1 stapje verder… maar snap het niet.
  De lastige PC bleek stiekum toch twee netwerkkaarten te hebben. 1 SIS en een Realtek. nadat we de kabel in de Realtek hadden gedaan (met dezelfde eigenschappen/snelheid etc) deed het netwerk het weer en ook het internet. Probleem leek verholpen.
  WAAROM??? Command & Conquer Red Alert 2 werkt helaas nog steeds niet. Dus er is nog steeds iets niet in orde. De 2e Pc kan alleen muziek & internet aan, is te oud voor de rest, dus kunnen we niet gebruiken voor spellen etc. Binnenkort mag de andere PC naar een LAN party, het zou wel prettig zijn als de PC dan met de andere PC's daar wil spelen, ipv alleen bestanden uitwisselen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.