Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Desktop ziet laptop niet in netwerk

Anoniem
f.ramaekers
5 antwoorden
 • Hallo,

  Vandaag mijn nieuwe st780 aangesloten en werk nu prima .
  Ik heb nog wel een minor probleempje. Op de laptop kan ik de gedeelde bestanden van de desktop benaderen. Op de desktop zie ik de gedeelde bestanden van de laptop niet. Op de laptop draai ik XP en McAffe security. De desktop draai op ME (ja nog steeds) de firewall heb ik op de desktop uitgeschakeld. Kan het een instelling in de st780 zijn waardoor ik dit probleem ondervindt?

  vr.gr
  Frans
 • Heeft denk ik met rechten te maken. Heb je op beide PC's dezelfde gebruikers met het zelfde wachtwoord ingesteld? Heb je op beide PC's delen van bestanden aangevinkt?
  http://www.planet.nl/planet/show/id=74274/contentid=536268/sc=cb2511
 • hallo,

  Ik heb op beide pc's bestanden delen aangevinkt en ook op beide geen wachtwoord om de bestanden te benaderen. Met mijn linksys had ik dit probleempje niet, vandaar dat ik dacht dat het wellicht aan een instelling binnen de st780 ligt.

  vr.gr
  Frans
 • [quote:192da8f0a2="f.ramaekers"]… vandaar dat ik dacht dat het wellicht aan een instelling binnen de st780 ligt.[/quote:192da8f0a2]Netwerk bedraad, draadloos of een combinatie? Ik zoek dit niet direct bij de router omdat deze alleen de IP adressen en DNS instelt. Als de router iets doet dan is het de firewall, alleen dat zit meestal alleen op de WAN poort.
 • Omdat het met de linksys wel ging en deze router niet gelijk, denk ik dat het aan netbios omzetting te wijten valt (netbios over dhcp via de router). Controleer in de eigenschappen van je lan verbinding, tcp/ip, geavanceerd, wins, hoe netbios nu staat en wijzig deze in "netbios via tcp inschakelen"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.