Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk doet het niet meer

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Een tijdje geleden had ik via de 'thuisnetwerk instellen wizard' van Windows XP een netwerk (lan) ingesteld tussen mijn computer en die van mijn broeder. Het werkte allemaal hartstikke prima! Totdat mijn computer het begaf. Ik moest noodgedwongen een nieuw moederbord erin zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Wat bleek daarna, geen lan verbinding meer. De lampjes op zowel mijn netwerk kaart (geïntegreerd in het moederbord) als die van m'n broertje (Realtek standaard ding) branden niet meer. Ook geven beide computers steeds aan dat de kabels niet zijn aangesloten. Ik heb 80 keer de wizard opnieuw gedaan maar niets hielp. Ik heb een nieuwe kabel gekocht, werkte niet. Mijn vraag is dus. Hoe krijg ik weer een fatsoenlijk netwerk tussen onze computers?

  P.S. OS is al opnieuw geïnstalleerd, zonder resultaat, ook een nieuwe netwerk kabel/kaart hielpen niet.

  Mvg, Tom
 • De juiste drivers voor je netwerkkaartje geïnstalleerd? Staat er een rood kruis of een uitroepteken bij de hardware van je netwerkkaartjes?
 • Je bedoelt bij het berichtje :"Een van de netwerkkabels zijn niet aangesloten" ?? Daar staat een rood kruis.
 • Dus hoogstwaarschijnlijk de drivers van je netwerkkaartje niet geladen. Ga maar eens naar hardware, netwerkkaartje en dan stuurprogramma bijwerken.
 • Hij zegt dat er geen betere software is voor de kaart? ik heb een nVidia nForce Networking Controller.
 • Zit je op een router met bijde pc's? in dat geval hoef je niets te doen om een netwerk te verkrijgen tussen bijde pc's. (mits ze allebij het zelfde besturingssysteem hebben) Waarschijnlijk heb je door een netwerk te installeren extra software staan bij je netwerk instellingen. Ik heb het probleem ook al eens gehad. Je zou alle gerelateerde netwerk instellingen op je pc moeten verwijderen, en opnieuw installeren. als je via een router werkt zou dat moeten lukken. hij geeft geen hardware fouten aan dus dat is het niet. het heeft ook niets te maken met de drivers van je netwerk kaart. maar met de gerelateerde software. in je netwerk zou alleen moeten staan:

  client for microsoft networks
  internet protocol

  er zou nog file and printer sharing bij kunnen staan en QoS packet scheduler. al het andere veroorzaakt mogelijk problemen. (dit werkt mits je via een router werkt en een lan verbinding hebt) Netwerk tussen bijde pc's zou in dat geval vanzelf tot stand komen, daar hoef je niets voor te doen als je niets veranderd hebt. standaard is een XP pc lid van "workgroup" en dat zou bij bijde pc's zo zijn.

  Ik heb zelf dit probleem ooit opgelost door inderdaad een format erover te gooien en opnieuw beginnen. Maar er zal vast een beter oplossing zijn…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.