Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

FTP server GrabnGo CHD3NET achter Orange Livebox

Anoniem
marcelliuskuperius
4 antwoorden
  • Ik heb een GrabnGo CHD3NET netwerk harddisk met ingebouwde FTP server. De FTP server staat aan op poort 21 en ik heb een aantal users aangemaakt. Als ik via het interne netwerk de FTP server benader werkt het prima (dit doe ik met SmartFTP). Maar als ik het via het internet probeer (via mijn door Orange toegewezen IP adres), maakt SmartFTP wel een connectie, maar ik krijg geen Folders te zien. Ik heb in de Livebox de poort 21 en 1025 tot 65500 geforward naar het interne IP adres van de FTP server op de Netwerk Harddisk. Weet iemand wat er precies niet goed staat ingesteld?
  • port 21 moet voldoende zijn. Laat een client eens inloggen met zijn ftp client op passive mode ?
  • Ik heb nu vanuit Noorwegen connectie kunnen maken tot de FTP server via 1 account(Dit moest via active mode). Dus ik dacht, laat ik eens een ander account proberen. Echter, dan krijg ik het probleem wat ik hierboven beschrijf. Wat zou het probleem kunnen zijn?
  • Ik heb nu alle 3 de accounts werkende die ik heb aangemaakt. Het vreemde is dat het ip adres goed stond ingesteld, maar toen ik deze kopieerde en plakte vanuit het werkende account, de andere accounts het ineens ook deden. Kan het zijn dat de Livebox misschien ook iets op port 21 heeft staan ofzo?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.