Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

kleurvolgorde netwerkkabel

Anoniem
peterkramer
7 antwoorden
 • ik wil internet op mijn kamer maar ik kom er niet uit met de kleurvolgorde ik weet wat de volgorde is maar mijn draad van de router(of zoiets heb er niet veel verstand van) naar mijn pc is te kort dus wil het verlengen maar de laatste 2 kleuren zijn bruin bruin/wit terwijl het omgekeerd moet wat moet ik doen moet ik me er niks van aantrekken of bruin met bruin verbinden en bruin/wit met bruin/wit


  ik hoop dat deze uitleg voldoende is en ik verwacht zo snel mogelijk antwoord

  alvast bedankt
 • Je kunt er toch gewoon een koppelstukje op zetten, en dan verder met een kant-en-klare kabel? Zo duur is dat spul niet.
 • Je kunt er toch gewoon een koppelstukje op zetten, en dan verder met een kant-en-klare kabel? Zo duur is dat spul niet.

  maar die verbind dan toch alsnog de bruine met de bruin/witte en de bruin/witte met de bruine
 • van pin 1 naar 8 (vlakke kant van de stekker naar je toe is links = 1)
  oranje/wit, oranje, groen/wit, blauw, blauw/wit, groen, bruin/wit, bruin
 • Als je dan een koppelstukje gebruikt om dan weer met een zelfgemaakte kabel verder te gaan naar je PC, kun je met je zelfgemaakte kabel natuurlijk ook bruin en bruin/wit omdraaien. Je moet dit dan wel aan beide kanten van de kabel doen.
 • Daar zit wel een maar(tje) aan.. Als kabel 1 aan beiden zijden bruin en bruin/wit "gedraaid" heeft zitten, moet dat ook op beide zijden van de verlengkabel. Als kabel 1 het maar aan 1 kant heeft dan ook aan 1 kant draaien op kabel 2 (verlengkabel)
  Dit alles schrijvende moet het ook even duidelijk gemaakt worden dat het voor de werking (de wisseling van pin 7 en 8 ) eigenlijk niets uit maakt voor de werking van een 10/100 mbits netwerkje, immers alleen de pinnen 1,2,3 en 6 worden maar gebruikt (TX/RX)
  Bij een gigabit over koper netwerkje worden wel alle 8 pinnen ingezet.
 • Het heeft natuurlijk geen enkele zin om bruin wit bij je verlengkabeltje aan 2 kanten te draaien…per saldo loopt het kabeltje dan nog steeds "rechtdoor" ??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.