Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Portforwarding met 2 routers

Anoniem
Joost de Bruijn
4 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik heb twee routers (een SpeedTouch 580, waar de internetverbinding binnenkomt, en een Linksys WRT54G voor het draadloze netwerk). Ik ben met mijn laptop draadloos verbonden met de Linksys router.

  Nu moet ik (voor een programma) een port forwarden. Maar het programma blijft aangegeven dat de poort is geblokeerd. Heeft dat er iets mee te maken dat de verbinding door twee routers heen loopt? En is hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt,
 • je moet op beide routers de poort op forwarden zetten. Test eerst de 1e router door je laptop met een kabel te verbinden. Als dat werkt kun je gaan stoeien met de 2e router.
 • Maar welk IP-adres moet ik dan gebruiken voor het forwarden? Die van de Linksys-router of van mijn laptop. Dat laatste lijkt me niet echt veel zin hebben, want ik sluit hem in principe daarna toch niet meer aan via de SpeedTouch router?

  Mvg,
 • Met twee routers moet je dubbel portmappen.
  Van je modem naar het WAN ip van router twee en dan van router twee naar je lokale lan ip (dus even inloggen eerst op router twee om het WAN ip (deze krijgt die van router 1) te achterhalen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.