Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk Ubuntu

Anoniem
jolo
2 antwoorden
 • 4 maart: Ondanks de raadgevingen lukte een draadloze verbinding niet; heb maar een netwerkkabel getrokken en m'n computer hiermee op de Experia Box aangesloten. Nu heb ik tenminste internetverbinding.
  Op de Experia Box staat ook een Windows XP computer; is het mogelijk (en hoe) om een netwerkverbinding tussen die twee computers te maken?
  Ik ben een echte beginner, dus graag duidelijk uitleggen!


  Enige tijd geleden heb ik het boek 'Probleemloos overstappen op Linux' van Dennis Leeuw en Ja n Stedehouwer gekocht. Met de bijgeleverde DVD heb ik Ubuntu op een nieuwe computer geïnstalleerd en via een USB adapter van D-link (DWL G122) kreeg ik via mijn router direct internet verbinding.
  Inmiddels ben ik overgegaan op een KPN Experia Box, deze wordt ook ontvangen (de Essid verschijnt tenminste in het tabblad verbindingen), maar de Firefox webbrowser werkt niet (ziet niets)
  Hoe kan ik controleren of de internet verbinding echt werkt en welke instellingen moet ik maken in Systeem, Beheer, Netwerk, Netwerkinstellingen?
  Nu heb ik in tabblad verbindingen de draadloze verbinding geselecteerd, maar bij wachtwoordtype weet ik niet wat ik moet selecteren.
  En bij de andere tabbladen weet ik ook niet wat ik in moet vullen; wie kan me uit de brand helpen?
  Alvast bedankt voor de moeite.
 • je kiest in principe gewoon volgens de handleiding het zelfde type als je onder windows gedaan zou hebben, alleen nu werk je onder linux…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.