Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

aansluiten 2e computer

Anoniem
Goofy
24 antwoorden
 • Hallo,

  graag wil ik het volgende vragen;

  ik heb een kabelinternet verbinding waarop 1 computer is aangesloten. nu wil ik een 2e computer van deze verbinding gebruik laten maken. kan ik dit oplossen door er een zgn ethernet switch tussen te plaatsen ?

  zo ja, is er wellicht een voorkeur voor of een merk asus of netgear te maken ?

  nu heb ik nog een cross cable liggen kan ik deze voor de verbinding gebruiken of moet ik dan toch terug naar een gewone utp kabel ?

  groeten,

  Willem
 • je krijgt meestal maar 1 ip nr van de provider, dus alleen een switch gaat niet werken.
  Heeft het modem/router meer UTP uitgangen? Dan zit er een switch in… moet ie wel in router mode staan ingesteld en niet in bridge mode.
  Anders moet je er zelf een routertje achter zetten, 2e hands kosten ze op marktplaats 10-25 euro… nieuw 2 tot 4 maal zoveel afh. van de opties.
  Je kunt ook een 2e netwerkkaart in je pc zetten en deze als router laten fungeren, maar dan moet ie altijd aan staan als op die andere werken wilt, met een aparte router niet (en dit is zuiniger qua stroom…)
 • Het gaat, volgens de TS, om een "kabelmodem" aansluiting. Daaraan koppel je een kabelrouter en naturlijk geen (adsl) modem/router.
  Hier een paar opties linksys WRT54G of linksys WRT54GC (hebben ook draadloze module) of als bedraad voldoende is, kan een sweex router ook. (goedkoop)
 • [quote:fc90671b3f="peterkramer"]Hier een paar opties linksys WRT54G of linksys WRT54GC (hebben ook draadloze module) of als bedraad voldoende is, kan een sweex router ook. (goedkoop)[/quote:fc90671b3f] Ik adviseer eveneens een Linksys router. Een Sweex router is wel goedkoper, maar minder betrouwbaar. Zie bijvoorbeeld op tweakers deze ervaring met een Sweex RO001 Router (4x 100Mbps, 1x 100Mbps) http://tweakers.net/productreview/3244 Zelf heb ik in ieder geval een goede (Windows XP/Vista & Linux) ervaring met een Linksys WRT54GL.
 • Bedankt voor de snelle reacties. ik had eerst met een vaste verbinding willen beginnen maar begrijp dat ik toch aan een router sowieso ga vast zitten. voorkeur heeft een router die ik zowel met een vaste als draadloze verbinding kan gebruiken.
  linksys wordt hier genoemd………

  ik zie ook veel ads van belkin 54G , is dit iets ?

  of valt dit in de niet zo stabiele catergorie ?……..

  groeten,

  Willem
 • [quote:d3f0492bc7="peterkramer"]Het gaat, volgens de TS, om een "kabelmodem" aansluiting. Daaraan koppel je een kabelrouter en naturlijk geen (adsl) modem/router.[/quote:d3f0492bc7]neen, hij schrijft dat hij een kabel[b:d3f0492bc7]verbinding[/b:d3f0492bc7] heeft, hieruit kun je niet opmaken of het ook een router is naast een kabel modem….
  Waarom wordt een ADSL modem/router überhaupt genoemd, is alleen maar verwarrend.
  Linkys, Asus, prima. Belkin, geen ervaring. Zoek met Google of in het forum naar ervaringen . Sweex: als je geluk hebt is het een goedkope oplossing, ze zijn niet geweldig configureerbaar als je wat meer wilt.
  Draadloos kan, maar vast geen meestal toch veel hogere snelheden en is vaak stabieler (soms speelt daar veiligheid nog een rol als je niet weet hoe het moet…)
 • Belkin is ook best aardig. Maar ik zou zelf een linksys nemen. Dit is een heel aardig apparaat:
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/539/3696/wrt54gc.html
  Of de bekendere (met exact dezelfde funcionaliteit):
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/539/964/wrt54g.html

  Je hebt ook voor alle computers een wifi kaartje (of stick nodig).
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/166/939/wmp54g.html

  Het hangt natuurlijk af van de situatie bij jou thuis, maar bedraad heeft toch wel de voorkeur. Het is betrouwbaarder en veiliger. Bedrading aanleggen kan echter een flinke klus zijn. En dan is draadloos aantrekkelijker, dat is een kwestie van de apparaten aansluiten, en je bent klaar met de aanleg. Hou wel de afstand in de gaten, en ook betonnen muren en vloeren. Deze dempen het signaal behoorlijk.
 • Hallo,

  wellicht nog ter verduidelijking,

  ik heb een kabelmodem waarmee ik het internet op zit. hierop is nu 1 computer aangesloten. nu wil ik met een 2e computer ook van deze internetverbinding gebruik maken.

  dit met een vaste verbinding, maar met mogelijkheid om draadloos aan te zetten indien nodig……..

  is hiervoor dan bijv. de linksys wrt54gl een oplossing ?

  groeten,

  Willem
 • Ja. Dat is een router/switch, met vier utp aansluitingen (netwerkkabel), en wifi functionaliteit.
 • [quote:ce649d454c="Goofy"]is hiervoor dan bijv. de linksys wrt54gl een oplossing ?[/quote:ce649d454c] Dat is 1 van de mogelijkheden. Check verder de info op wikipedia over de verschillen tussen de WRT54G series.
 • Kun je met een draadloze router toch ook nog met een fysieke kabel je computer verbinden en dan draadloos uitzetten en activeren als je dat nodig bent ?

  groeten,

  Willem
 • [quote:3f390c177e="Goofy"]Kun je met een draadloze router toch ook nog met een fysieke kabel je computer verbinden en dan draadloos uitzetten en activeren als je dat nodig bent ?[/quote:3f390c177e] Die Linksys WRT54GL die ik heb, heeft inderdaad die mogelijkheid. Als je toch een ander merk/type kiest, is er meestal wel een PDF manual te downloaden bij de router fabrikant, waarin je dat kunt checken.
 • ik heb hier nog een cross utp kabel liggen kan ik deze evt gebruiken voor de vaste verbinding of moet ik deze vervangen voor een gewone utp kabel ?

  groeten,

  Willem
 • als de uitgang auto sensing is… niet (vaak tegenwoordig, maar niet altijd). Dus kijk in de specs…
 • Hallo,

  allemaal bedankt voor de info vandaag. zal de router gaan aanschaffen.

  groeten,

  Willem
 • de linksys wrt54gl is up en running. alleen router gedeelte in gebruik op dit ogenblik. het draadlose gedeelte volgt nog omdat de computer daarvoor nog moet worden ingesteld.

  moet ik nu alleen met het router gedeelte nog ergens speciaal op letten ivm veiligheid ?

  groetn,

  Willem
 • [quote:7cfe0028de="Goofy"]moet ik nu alleen met het router gedeelte nog ergens speciaal op letten ivm veiligheid ? [/quote:7cfe0028de] Indien je draadloze netwerkaarten van je PC's dit ondersteunen, kies je voor Encrytie WPA2 AES. Check voor meer info op Planet 10 stappen voor WiFi beveiliging.
 • even iets dat mij opvalt;

  op het gewone modem begint een lampje te knipperen zodra ik de computer aanzet en er een internetverbinding wordt opgebouwd. dit dooft weer zodra de computer wordt uitgezet.

  nu ik de router erop aangesloten heb blijft dit lampje door knipperen als de computer niet meer aan is en geen gebruik meer maakt van de internet verbinding.

  als ik de router zou uitzetten dan dooft het wel.

  weet iemand wat dit kan betekenen en of dit ook verder kwaad kan ?

  groeten,

  Willem
 • Is normaal.. De router zet nu immers de internet verbinding op en niet meer je pc(s). Als je de computer uitzet, houdt de router wel gewoon de internetverbinding in stand.
 • Dat knipperende lampje van het modem geeft aan, dat er communicatie is met de router. Ook het internet lampje van de router zal blijven knipperen. Het modem en de router kunnen gewoon het hele jaar aanblijven. Daar is de elektronica ervan op berekend.

  Wel is aan te raden door in te loggen op de router via Administrator > Management, een sterk router password in te voeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.