Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk tussen vista laptop en xp pc

Anoniem
remco p
4 antwoorden
 • hallo,

  ik heb een laptop met daarop vista en een pc met daarop XP.
  Verder heb ik een internetmodem van KPN hetnet, beide (zowel laptop als pc) zijn daarop aangesloten met UTP kabel, waardoor beide dus internet hebben. Nu wil ik tussen beide een netwerk opzetten waardoor ik bestanden kan uitwisselen tussen pc en laptop.
  Kan iemand mij vertellen hoe dit te doen? ik heb de netwerk wizard in xp op de pc al laten lopen en op beide (laptop en pc) zie ik wel 'lan-verbinding aan' maar verder merk ik niks?:S
 • [quote:490218ac1b="remco p"]ik heb een laptop met daarop vista en een pc met daarop XP. (..) Nu wil ik tussen beide een netwerk opzetten waardoor ik bestanden kan uitwisselen tussen pc en laptop. [/quote:490218ac1b] Om mee te beginnen zou je deze topic kunnen checken http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=186563&highlight= Als het daarmee niet lukt, meld je uiteraard stap voor stap wat je hebt geprobeerd. Dus wat er al wel werkt, en wat nog niet.
 • wat ik al heb geprobeerd is dit:

  beide pc's logischerwijs op het modem aangesloten met utp.
  De wizard netwerkverbinding maken in XP (op vista weet ik niet wat ik moet doen daarvoor)
  Beide pc's/laptop zien wel een LAN-verbinding die aanstaan.
  Ik weet niet hoe ik bestanden moet delen/toegang krijg tot de andere pc vanaf de ene.

  misschien een stappenplan wat ik moet doen?
 • [quote:ca789d3447="remco p"]De wizard netwerkverbinding maken in XP (op vista weet ik niet wat ik moet doen daarvoor)[/quote:ca789d3447]Ongeveer hetzelfde. Ik maak zelf overigens nooit die diskette aan. Zelf stel ik elke computer altijd via de wizard. Let erop dat de werkgroepnaam hetzelfde is, de computernaam verschilt, bestandsdeling/printerdeling aan en voor Vista zet het vinkje voor de wachtwoorden goed (geen wachtwoord). Werkt internet al wel op beide computers?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.