Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos modem/router geen verbinding met internet

Anoniem
apeka
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een nieuw Linksys WRT54GC draadloos ADSL modem/router gekocht. Ik heb met de bijgeleverde sofware hiermee mijn Vista notebook proberen te verbinden. Notebook en router kunnen elkaar wel vinden, de verbinding is actief, maar de ik krijg geen verbinding met internet. In het Netwerk center -> Beheer netwerkverbindingen, is verbinding van notebook naar de Linksys wel ononderbroken (groene stippellijn), maar de door de verbinding Linksys naar Internet staat een rood kruis.
  Als ik de routerconfiguratie via IP 192.168.1.1, de browser probeer te benaderen, worden de standaard gebruikersnaam en wachtwoord -admin- niet geaccepteerd. Wie weet waar ik moet zoeken? Ik ben een beginner met Vista, dus weet hier nog niet goed de weg. Ik dacht eerst aan een fout in de beveiliging (WPA2 Personal) instelling, maar dan zou het notebook toch ook de Linksys niet kunnen vinden?
  Ik zal waarschijnlijk wel iets "simpels"over het hoofd zien, maar wat..??
  bvd
 • De WRT54GC is in iedergeval GEEN adsl modem ! Dat even als eerste.
  Het instellen van de (een ) router doe je bedraad aangesloten. Pas als je op die manier internet hebt en het wireless gedeelte hebt ingesteld, ga je een draadloze client aanmelden.
  Als je met de draad ook niet met het standaard wachtwoord admin er in komt, eerst router resetten met een paperclip.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.