Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen draadloos internet meer, maar wel bedraad internet

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
  • Een beetje een cryptische titel, maar hier het probleem:

    Ik heb internet via upc. Dit wordt doorgesluisd naar een draadloze router van Linksys. Vanuit de router vangt een pc en een laptop het signaal op en voila: we kunnen het internet op. Daarnaast is er nog een pc die vanaf de router bekabeld is.

    Probleem doet zich nu voor dat de laptop en de (draadloze) pc geen verbinding meer krijgen met het internet. De bekabelde pc ondervindt geen probleem.

    Het probleem zit m dus ergens tussen de router en de laptop en (draadloze) pc. Volgens de helpdesk zou het probleem bij de netwerkaart liggen. Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat 2 computers opeens hetzelfde probleem vertonen. Met name op de laptop is er in ieder geval niks veranderd, geïnstalleerd of iets dergelijks.

    Gisteren zag ik op de laptop dat de netwerksleutel anders was. De juiste sleutel ingevoerd en toen weer even kunnen internetten. Probleem komt echter telkens terug (na een aantal minuten internet valt de verbinding weer weg). Als ik dan weer naar de sleutel kijk, staat daar iets anders (het zijn stipjes dus wat er staat kan ik niet zien, maar aan het aantal stipjes kan ik wel zien dat het niet mijn netwerksleutel is). Vanavond even een kabel aan de laptop gedaan; toen had ik direct internet. De andere draadloze pc ben ik nog niet mee bezig geweest maar misschien dat iemand op grond van bovenstaand een idee heeft hoe het kan dat de verbinding opeens wegvalt voor de draadloze computers en hoe dit te herstellen is.

    De laptop draait overigens op Vista, de draadloze pc op WinXPpro-sp2.

    Alvast dank voor de reacties.
  • Op je PC alle verbindingen verwijderen en dan vervolgens even opnieuw instellen. Je kan ook proberen het kanaal in je router te veranderen.
  • Als je de beveiliging instelt, sla je de settings dan op ?
    Ik vertel dit maar omdat ik die fout heb gemaakt door het niet te doen en ik had hetzelfde fenomeen als u.
  • misschien:
    ga eens via het configuratiescherm -> netwerkverbindingen naar je draadloze verbinding en klik die aan.
    klik dan op eigenschappen en klik daar in het middelste vak op internet protocol en dan de knop eigenschappen.
    staan daar zowel ip-adres en dns-adres op automatisch?

    kwam bij mij ook als een probleem naar voren
  • Trek in ieder geval iedere aanwezige (niet-Windows-)firewall open en kijk/regel in de opties dat "DELEN" is toegestaan. Lijkt hier misschien niets mee te maken te hebben maar naar mijn ervaring werkt het in veel dingen door en zolang ook maar 1 firewall dit niet "wist" zag ik wazige ellende.

    Nog een paar andere van die kleine dingen:
    - het kan zijn dat op 1 of meer van de computers in de instellingen van het netwerkgebeuren het IP-nummer is vast-gezet/geraakt; terugzetten naar "automatisch IP-nummer krijgen".

    - soms gaat er in een "gemengd" netwerk iets fout waardoor een router(-achtige) aan 2 of meer computers hetzelfde IP-nummer toedient en dan is de hel los. Met maatregelen daartegen heb ik geen ervaring maar ik las dat je de "ranges" voor de automatische IP-nummers naar je hand kunt zetten en ik denk dat vast wel iemand anders op dit forum daar het fijne van weet.

    - check dat alle computers een unieke eigen naam hebben maar in het andere veldje allemaal DEZELFDE "Groepsnaam".

    - bijzonder probleem met de "protocollen", las ik, ontstaat nogal eens als er computers met vista en xp gemengd in 1 netwerk voorkomen; één van de protocollen kent/heeft Vista niet. Iets wat daarop lijkt, soms ook met opmengen van W9x-computers met die met een hoger OS.

    - zet op elke computer minstens 1 map of bestand of schijf(partitie) op "DELEN".
  • Ik heb exact hetzelfde probleem. Een laptop met Vista en een PC met Win2K Pro. Als ik de laptop met de ethernet kadel aansluit, geen probleem, goed internet. Draadloos valt regelmatig weg. Heb het geprobeerd met vaste IP adressen en ook toen viel de verbinding gewoon soms weg. Het rare is dat het een aantal maanden probleemloos heeft gewerkt, pas na update van Vista met SP1 ging het fout. Toen kwamen er ook nieuwe buren, misschien dat zij apparatuur hebben wat stoort? Ik snap er helemaal niks van.

    Deejay, is het bij jou al opgelost?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.