Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Trage verbinding met p4 2.54 terwijl p4 1.5 snel ernaast

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb onder dit bureau 3 pc's staan. Allemaal op dezelfe switch die naar de router gaat. Een p4 1.5 24/7 server dingetje, mijn oude pc, een p4 2.54 en mijn nieuwe pc (c2d e 6750).

  Ik ben mijn oude pc beetje aan het opschonen en nu had ik in het verleden ruimte gebrek (heb ik altijd:P) en had daarom de handige oplossing bedacht dat ik spellen kon omwisselen op mijn externe hd. Deze hd zit nu echter op mijn nieuwe pc sinds een paar dagen.

  Het gekke is dat als ik zon game kopier naar mijn p4 2.54 dit met maximaal 900-1000 KB/sec gaat terwijl als ik hem (tegelijk) naar mijn p5 1.5 kopier de snelheid meteen oploopt naar 10.2 M (aldus DU meter).

  Ergens zit dus iets niet goed… De C schijf is wel redelijk gefragmenteerd van deze oude pc (2.53) maar de doel locatie is op E:\ niet op C.


  Ik heb de opties van de netwerkadapter bekeken… er staat 100 full duplex. Dat zou toch goed moeten zijn. Verder staan andere netwerk adapters als hamachi en blue tooth op disabled.
 • Uploaden van die pc naar deze pc gaat wel met 5.2 M/sec
 • Al eens wat kabels uitgewisseld? Of netwerkkaarten?
 • Allebei onboard kan kabel wel ff omwisselen misschien ligt het daaraan geloof dat 1tje een cross was (maar zou niet moeten uitmaken door "slimme" switch). Ga het morgen proberen (tentamens:S).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.