Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Beter internet!

Anoniem
tomvdlee
15 antwoorden
 • Hallo,

  ik zit met een probleem. Ik speel vaak online games, maar daarin lag ik veel. Ik vind dat minder leuk , want zo is er niks aan en ik heb steeds connection lost!

  Wij hebben ten eerste de KPN Experia Box Surfen en Bellen voor 30,-.
  We willen wel een betere maar niet voor meer dan 30,- of niet veel meer in ieder geval. Wat is de beste keuze?

  Ten tweede, ik zit één verdieping hoger op mijn kamer te gamen. Ik speel nu met een draadloos netwerk wat instabiel enzo is. Er is geen mogelijkheid om een draad naar boven te leggen. En ook niet om de pc beneden neer te zetten.
  Wat kan er dan nog wel?

  Alvast bedankt,

  Ronald
 • Homeplug? http://www.azerty.nl/producten/zoek/297/powerline-adapters.html
 • Dat is niet echt snel meeste 14mb/s.
 • Vreselijk snel is het inderdaad niet. Maar heb jij meer dan 14 Mbps nodig om te gamen dan? Het schijnt ook best goed te werken.

  http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZGptZGKa/Netwerk_via_het_stopcontact_onverwacht_handig/

  Sweex heeft het trouwens over 85 Mbps.

  http://www.sweex.nl/producten.php?sectie=&subsectie=&item=65&artikel=900&detail=s
 • Heb nu 54 MB/ps, maar ik heb draadloos via USB adapter en dan ga je 'laggen'! Dus weet niet of het snel is..
 • Kun je je pc niet even tijdelijk met een kabel aansluiten? En dan kijken of dat verschil maakt, en of het daadwerkelijk aan de draadloze verbinding ligt.
 • Dat zelfde internet hebben wij ook gehad. Niets mee aan de hand. de snelheid van toen in ons geval 1,5Mbps was snel genoeg om in de meeste servers een ping van tussen de 25 en 80 te hebben.

  draadloos of bedraad maakt weinig uit. Pas als je ver verwijderd bent van de experia box heb je last van signaalverlies.

  Hoe ver staat de experia box van de plek waar je pc staat? en hebben jullie betonnen bovenvloeren, veel glas? Dit heeft namelijk veel effect op het signaal
 • hoogstens 5 meter hiervandaan en moet door gewoon plafond en muur.
  Maar ik heb met draadloos steeds veel lag bij anderen. En ik kan ook niet tijdelijk draadje leggen.
 • PC even in de woonkamer neerzetten? Zo'n enorme klus is dat toch niet?
 • dan ligt het vast aan je brakke draadloze internet ding wat je in je pc hebt zitten. omdat je het over USB hebt neem ik aan dat je een usb dongle hebt? gebruik je soms de bijgeleverde usb dongle?
 • Ik heb USB adapter, ik zal wel eens kijken of ik in de kamer kan zitten!
 • Ik kan een 85 mbs netwerk ding kopen voor je stopcontact voor 30,-. Is dat verstandig dat houd toch hetzelfde in als een bedraad internet?
 • Niet precies hetzelfde, maar het lijkt mij wel een stuk betrouwbaarder dan draadloos.
 • Ja, maar dat het nu stabiel is. Lag komt volgens mij, omdat je instabiel internet hebt en als dit stabiel is wil ik het wel proberen!
  Krijg je overigens 2 adapters erbij, want voor zover ik het begrijp moet je 1 adapter bij de Experia Box doen en dan ethernet kabel erin. En 1 bij je pc met kabel in pc en adapter?

  edit: ik zie op de foto van de doos er al 2 staan :)

  edit 2: Dit vond ik ook nog:
  Oorspronkelijk gepost door giny007
  Als ik dus wil gamen heb ik genoeg met een homeplug 1.0 standaard die tot 85Mbit/s gaat ?
  Ook als ik wat wil downloaden via torrents ?

  Telent geeft hier max. 10Mbit/s.

  Dat zal prima werken!
  Wij hebben thuis al 3 jaar 4 Devolo adapters van de eerste generatie (14Mbit/s) om de 3 computers hier van internet/netwerk te voorzien (de 4de adapter is immers voor bij het ADSL modem). Ik kan eigenlijk alles gewoon normaal doen; internetten, downloaden, gamen, you name it. Toen we zomer 2004 ADSL hier kregen moesten we ook gaan bekijken op wat voor manier we het hier binnenshuis wouden gaan organiseren. Deze adapters waren de beste oplossing! Draadloos was toen nog slechter dan het nu is en gaten boren voor UTP kabels zagen we niet echt zitten. Ik mag ook graag eventjes online gamen en daarom heb ik van te voren toen ook goed onderzocht wat voor ping die kleine adapters veroorzaken; nou dat is bijna te verwaarlozen (±1ms).

  (Alhoewel we nog steeds zeer tevreden zijn over de Devolo adapters is er denk toch een klein minpuntje; namelijk het verdelen van bandbreedte met hoge ping als gevolg.
  Ik bedoel dat als ik aan het gamen ben met een prima ping en iemand anders gaat even surfen (in het ergste geval de bandbreedteslurpers Youtube of Hives) dan springt mijn ping zo naar 500-1500ms! Nou weet ik niet zeker of dit aan de adapters ligt of aan ons inet-abbo.)

  Nu vraag ik me af of het met die brandbreedteslurpers alleen zo is als je alle pc's op Homeplug hebt of ook gewoon je gehele netwerk.
  Want dan wil ik als enige in huis op homeplug, 1 veel gebruikte pc op bekabeling, en af en toe gebruikte pc op draadloos? Hoe zit dat dan?
 • Wireless geeft normaal ook een vertraging van nog geen ms of net 1ms… ik speel vaak genoeg via mijn PCI sweex wireless kaartje en Adsl2+ met een ping van 6-7… signaal moet ook door een muur/plafond heen, meestal rond de goed/zeer goed signaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.