Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

hyper terminal / connection op afstand

Anoniem
eduard33
9 antwoorden
 • Ik heb 2 pc's op een intern netwerk. Echter loopt dat netwerk via de router en hebben ze allebij onafhankelijk internet.

  nu probeer ik via hyper terminal een verbinding met bijde pc's te maken. zodat ik de desktop van de ene pc op de andere kan enteren.
  Maar telkens geeft hij aan dat de poort verbinding niet tot stand gebracht kan worden. maakt niet uit welke poort ik instel. welke poort moet het uberhaubt zijn? 23? 80? 19? en moet ik in mijn router daarvoor iets instellen? (firewall staat uit overgens) Verder als ik via remotre desktop verbinding wil maken? zegt hij dat er op de workgroup geen remote pc bevind. :? terwijl ik wel verbinding heb met bijde pc's.
 • Ook al gekeken naar nat/port forwarding? Je kunt het ook via een derde partij doen met crossloop (gebaseerd op vnc).

  https://www.crossloop.com/landing.htm
 • Hyperterminal is een terminal emulatie programma. Dat wil zeggen dat je daarmee via telnet of een seriele verbinding een connectie kan maken met apparatuur als routers en switches, om deze via een command line interface te kunnen configureren.

  Wat jij denk ik wil is met remote desktop inloggen op de andere PC om deze als het ware op afstand over te nemen? Hiervoor is op de over te nemen PC Windows XP Professional (of Windows 2000 server, Windows Server 2003, of 2008) nodig. Op de PC waar je de andere mee overneemt is de remote desktop client nodig. Deze zit standaard in Windows vanaf XP en is voor andere besturingssystemen te downloaden.

  Een andere oplossing is, zoals gerben al schrijft een VNC-achtig programma, of PCanywhere.
 • Ik wil inderdaad de andere pc overnemen. op die manier kan ik mijn zelfde toetsenbord en muis gebruiken op 2 pc's. Daar ik 1 pc voor mail en documenten gebruik lijkt me dat erg handig. Bijde pc's hebben windows xp professional engels. Ik kan dus via bijde pc's niet op elkaar inloggen om er 1 over te nemen. Dat crossloop? dat kan via 2 pc's? Wat bedoel je precies met een derde partij?
 • Zelf nog niet geprobeerd. Maar je moet je daar registreren, en je verbindt dan beide pc's via hun server. Waarbij dus minder problemen zouden moeten optreden tgv. nat/portforwarding, firewalls, etc. Ik heb horen beweren, dat het wel goed werkt. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf VNC installeren, bijvoorbeeld realvnc of ultravnc.
 • Ik ben niet zo'n voorstander van een derde partij :? Uiteraard kan de derde partij alle verkeer tussen bijde pc's volgen. Lijkt me niet helemaal de bedoeling. Het moet toch gewoon kunnnen via remote desktop? Maar hij geeft aan dat er geen pc op het netwerk is. Hij zegt: [b:66a9753439]the domain does not contain any terminal servers[/b:66a9753439] Ik twijfel er niet aan dat ik ergens iets moet instellen, Mijn vraag is: wat?
 • Je moet op de PC die je wil overnemen naar de system properties (rechter muisklik op my computer –> properties), dan tabblad remote. Zet hier het onderste vinkje aan…

  Op de andere PC start je de remote desktop client en tik je het ip-adres of de computernaam van de eerste PC en klik je op connect. Let er wel op dat je inlogt op de eerste PC met een account waar een wachtwoord op zit. Als je geen wachtwoord hebt ingesteld gaat het niet werken…
 • Thanks. Zodra ik thuis ben ga ik het proberen.
 • Nou het werkt perfect! :D Het is een heel klein beetje trager.. Maar dit berichtje typ ik nu middels de connectie, en schijnt goed te werken. thanks!

  1 ding is echter wel vaag… Ik had net dat't over mijn volledig scherm was. (dus de pc waar ik connectie mee heb neemd mijn hele beeld in beslag) dit wil ik ook zo. maar nu heb ik ff op dat vierkantje gedrukt (maximize) en nu krijg ik never nooit meer mijn beeld over het volledig scherm… En zit ik weer met van die scrol balkjes :roll: Start in volledig scherm blijft het zelfde…

  Oh.. sorry…. Ik was iets te snel met mijn berichtje :oops:
  Maar misschien voor een ander die het ook wil weten?
  In de optie van remote desktop kun je hem wel op volledig scherm zetten. Daar waar je ook je bit voor je scherm kan instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.