Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

pc namen in netwerk

Anoniem
gi32288
1 antwoord
  • Ik heb een netwerk met 1x vista en 3x xp sp2 pc's. De 4 pc's zitten in dezelfde werkgroep en hebben hun resp. drives gedeeld.
    Afgelopen zondag kwam ik na 2 maanden afwezigheid weer thuis en wilde mijn netwerk weer opstarten. Tot mijn verbazing waren de verschillende pc's niet meer voor elkaar 'zichtbaar' Ik gebruik total commander en kan daar via 'Netwerkomgeving - volledig netwerk - microsoft windows netwerk - werkgroep' een overzicht krijgen van de op het netwerk beschikbare pc's. een klik op de betreffende pc-naam geeft dan de beschikbare drives/mappen. Nu krijg ik echter na de werkgroepnaam niets te zien. Ook in explorer levert een klik op 'Mijn netwerk omgeving een blank venster. Enkele drives en de nas hebben op een andere pc een vaste drive-letter gekregen en zijn wel berijkbaar. Afgaande op dit laatste en het feit dat internet op alle machines normaal werkt doet mij vermoeden dat het netwerk zelf naar behoren fuctioneerd.
    Het vreemde is ook dat ook de eigen machine niet weergegeven wordt in de werkgroep behalve in een van de xp en de vista machine.
    Ik hoop dat dit verhaal enigermate duidelijk is en dat iemand een oplossing weet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.