Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

utp kabel gemaakt: geen ipadres, wel verbinding met router

Anoniem
DaVinnie
8 antwoorden
 • Ik heb vandaag eindelijk een manier gevonden om een kabel door te trekken van de benedeverdieping naar de zolder. Zelf heb ik via deze site http://www.pc-freak.nl/UTP_kabel_maken.htm de stekekrtjes aan de utp kabel gemaakt met zo'n speciale tang.

  (niet de crossedkabel gemaakt!!)

  nu heb ik hetvolgende probleem:
  wanneer ik de netwerkkabel in de pc stop staat er re onder in beeld:
  Local Area connection
  Snelheid: 100MB / s
  Status: netwerkadres verkrijgen

  na een tijdje komt de melding: deze verbinding heeft geen of beperkte toegang, enz.

  Het vreemde is dat op de pc en de modem (tele2) wel de lampjes branden. EN (!) wanneer ik mijn losse sitecom router aan de netwerkkabel hang en met mijn pc het ipadres van de router intik, kom ik wel in het menu van de router. De router is dus wel te bereiken (niet de tele2 modem).

  Als ik mijn pabtop met een kort utp kabeltje rechtstreeks op d etele2 modem aansluit werkt het internet wel.

  dus:
  1. met de nieuwe kabel: wel in het router menu (losse router)
  2. geen verbinding met internet (wachten op ipadres)
  3. met een losse utp kabel-wel verbinding met internet

  je zou dus zeggen dat er iets niet geod zit in de stekkertjes van de nieuwe kabel, MAAR de router kan ik hier wel mee bereiken.

  HULP!!!
 • Soms ligt iets aan een firewall; iedere firewall die in gebruik is moet "weten" dat DELEN is toegestaan, altijd opentrekken en checken in de opties van de firewall.
 • dat zou vreemd zijn, want als ik mijn labtop aan een kort netwerkkabeltje aan de modem hang, werkt het wel…
  Dat zou toch niet moeten uitmaken, welke kabel je gebruikt??

  Maar als mijn pc met de net doorgetrokken kabel wel verbinding maakt met een router, kan ik er toch vanuit gaan dat de kabel goed gemaakt is??
 • Nee, niet perse is de kabel dan goed gemaakt. Voor CAT5(e) MOET pin 3 en 6 uit 1 pair komen. Als je in de eigenschappen van je netwerkkaart (configureren) de linespeed 10 Mbps zet heb je kans dat het wel werkt. Maar dat geeft dan tegelijk aan dat je de kabel niet volgens de norm hebt gemaakt.
 • dat betekent dat wanneer ik de stekkertjes opnieuw eraan zet, en dan goed (waarschijnlijk zitten er een paar kleurcodes niet juist???) dat het dan wel werkt? Dit is de eerste keer dat ik dit doe, heb hier helemaal geen ervaring mee!! bedankt voor je uitleg!

  edit: heb het ingesteld op 10 mb, had ik wel (1x) verbonde 10mb/s maar geen internet. Later weer dezelfde foutmelding: geen of beperkte toegang tot internet of andere netwerkbronnen. Waarschijnlijk toch nog een keer de stekkertjes aanzetten??
 • Duidelijk gevalletje verkeerd gemaakt.
  De volgorde moet zijn met platte kant van de stekker naar je toe gericht en links beginnen.
  oranje/wit oranje groen/wit blauw blauw/wit groen bruin/wit bruin
  (je ziet dus dat 3 en 6 uit 1 pair komen
 • volgorde klopt, denk dat de tang niet goed is (goedkoop plastic ding).
  En om de draden in het stekkertje te kijgen heb ik gebruik gemaakt van een soort kleine plastix sleetjes die ook in het stekkertje gaan. Maar die zie ik in gefabriceerde kabels niet zitten…
 • Tele2 modem? Een Davolink? Er worden 2 LAN poorten gereserveerd voor het PC netwerk en 2 LAN poorten voor de evt STB ( decoder digi TV ) Nu weet ik niet meer of poort 1 en 2 voor de het PC netwerk zijn of poort 3 en 4. Als je dit verkeerd aansluit krijg je ook geen IP adres.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.