Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Op één laptop wel draadloze verbinding, op tweede niet

Anoniem
Dipsy_96
4 antwoorden
 • Hoi allen, ik zit met het volgende probleem,

  Toen vorige week mijn router kaduuk is gegaan, heb ik een nieuwe Dlink dgl-4300 router aangeschaft, deze tussen modem en desktop pc's gezet en werkt vlekkeloos, nu heb ik ook nog twee laptops, 1 met vista en de andere met xp home, op de laptop met vista wordt mijn Dlink draadloze netwerk feilloos herkent en zit ik in no-time op internet, op mijn andere laptop zie ik een hoop draadloze netwerken in de buurt, maar geen Dlink.

  Ik heb ook geprobeerd om het draadloze netwerk met de hand aan te maken, maar de laptop kan niet verbinden.

  Iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn??

  Alvast bedankt voor de suggesties,

  Dipsy.
 • SSID uitzenden eens aan in de router

  Ander kanaal instellen

  Heb je op de niet verbindende PC wel dezelfde beveiligingssoort ingeschakeld (WEP/WPA)? Probeer het eerst eens zonder beveiliging
 • Hoi,

  SSID staat aan (SSID naam is te zien in wel verbindende laptop), allebei de computers worden verbonden middels wpa-psk versleuteling.

  Kan het gekozen kanaal er voor zorgen dat ik helemaal geen SSID broadcast kan zien op een laptop??, dan ga ik dat eens proberen.
 • [quote:bdefa3c38a="Dipsy_96"]
  Kan het gekozen kanaal er voor zorgen dat ik helemaal geen SSID broadcast kan zien op een laptop??, dan ga ik dat eens proberen.[/quote:bdefa3c38a]Ja.

  Draadloze netwerkkaarten (los of in de laptop ingebouwd) hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid/range kanalen die een router heeft. Het kan zijn dat je router op een (meestal hoger genummerd) kanaal uitzendt dat je laptopkaart helemaal niet aan boord heeft. Een lager kanaal kiezen KAN helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.