Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkje tussen 2 computers wil gewoon niet!

Anoniem
HORNY
6 antwoorden
 • Hallo, ik ben een leek wat computers betreft maar wist hoe ik een netwerkje moest aanmaken, dus ik aan de slag maar natuurlijk gaat dit niet zoals het hoort.

  Ik heb nu 2 computers aangesloten op 1 router, en ze hebben beide netjes internet. tot zover gaat t dus goed.

  Wanneer ik een netwerk aanmaak met de wizard netwerk aanmaken (beide pc's hebben XP) doorloopt ie dat prima. alleen de ene keer ziet een pc alleen zichzelf, probeer ik t dan opnieuw ziet ie niks! (alleen t netwerk, geen andere computer en ook zichzelf niet) en heb ook al eens de melding gehad geen recht op toegang te hebben.

  Momenteel heb ik er hoofdpijn van en ik wil gewoon graag alles van belang van de ene pc op de andere hebben omdat ik deze leeg wil maken en alles wil herinstalleren. perfect hoeft t dus niet in elkaar te zitten! als t voor nu maar even werkt. t gaat er immers toch vrijwel direct weer af!

  Zoals ik al zei ben ik echt een leek en bij de tips ook graag uitgebreide uitleg of stappenplan waar ik alles kan vinden.. :oops: :oops: :oops:
 • Stap 1
  Als je, net als ik, zonder succes alles handmatig bent gaan instellen, zet dan eerst ff alles terug zoals het oorspronkelijk was. Daarbij denk ik bv. aan het toekennen van IP-adressen: laat Windows dat gerust zelf doen. (Als je, opnieuw net als ik, zelf de functie "NetBIOS via TCP/IP inschakelen" hebt moeten selecteren (bij Geavanceerde TCP/IP-instellingen, tabblad WINS), zou ik die wijziging niet ongedaan maken.)

  Stap 2
  Ga naar je Configuratiescherm > Netwerkverbindingen > rechtsklik op LAN-verbinding en kies Eigenschappen.

  Stap 3
  Kies in het tabblad Algemeen de voor de optie installeren.

  Stap 4
  Selecteer protocol en klik op Toevoegen….

  Stap 5
  Kies voor NWLink IPX/SPX/NetBIOS-compatibel transportprotocol en klik OK.

  Belangrijk: doe dit op ALLE computers in je netwerk.

  Waarom sommige LAN-kaarten blijkbaar het installeren van een extra protocol nodig hebben, terwijl de overgrote meerderheid van de netwerkkaarten het gemakkelijk kan zonder, is me een raadsel, maar in mijn geval heeft dit alleszins geholpen. Mijn pc en laptop vinden elkaar nu niet alleen, ze vinden elkaar nu ook lief.

  Nog 1 dingetje; alle PC's moeten natuurlijk wel dezelfde netwerknaam hebben.
 • Heel heel erg bedankt!! :D

  mn computers zien elkaar inderdaad direct! wel kan ik op 1 pc geen toegang krijgen tot de andere, nu komt de melding "U hebt mogelijk niet de juiste machtiging voor deze netwerkbron"

  Waar kan ik dat nog aanpassen??
 • Tja, dat zou ik zo 1, 2, 3 ook niet weten.

  Kijk hier eens voor wat meer info omtrent mappen delen en zo ;
  http://support.microsoft.com/kb/304040

  Het is wel een probleem dat meer voor schijnt te komen.

  Ik gebruik XP Pro op op 2 desktop PC's en XP Home op de laptop.
  Communiceert feilloos zonder "machtiging"-problemen.

  Iemand anders ervaring met deze situatie ?
 • [quote:694009d9fc="pampapilio"]Zoals ik al zei ben ik echt een leek en bij de tips ook graag uitgebreide uitleg of stappenplan waar ik alles kan vinden[/quote:694009d9fc] Dan zou je ook nog dit artikel op tekstenenuitleg over Bestanden delen met Windows XP kunnen checken http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/bestanden_delen/1
 • En je firewall uitzetten kan ook al veel schelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.