Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Belkin Wireless N1 Router signaal sterkte belabberd slecht!

Anoniem
KeesA
3 antwoorden
 • Goedemiddag,

  Sinds enkele weken heb ik een nieuwe laptop en wanneer ik buiten wilde internetten had ik met mijn oude router te weinig signaal sterkte om goed te kunnen internetten

  Oude Router:

  [img:68cc472e59]http://www.trustedreviews.com/images/article/inline/2635-2.jpg[/img:68cc472e59]

  Nieuwe Router:

  [img:68cc472e59]http://www.smallnetbuilder.com/images_old/2006/09/21/belkin_n1_product.jpg[/img:68cc472e59]

  Daarom ben ik vanmorgen naar de office centre gegaan en heb ik de Belkin N1 Wireless router gekocht(zie plaatje boven). Dit is 1 van de beste routers in de serie die belkin heeft met het meeste signaal sterkte aldus de verpakking. Vervolgens heb ik de router thuis geinstalleerd met de bijgeleverde CD en alle lampjes branden(blauw) dus dat zou moeten betekenen dat de router goed geinstalleerd is.

  Toen ik echter in de tuin ging zitten met mijn laptop had ik maar 2 streepjes ontvangst. En beneden op de playstation 3 had ik maar 40% ontvangst(netzoveel als met mijn oude router). Mijn router staat bovenop mijn PC en in mijn PC zit ook een draadloze ontvanger en als ik kijk hoeveel ontvangst ik heb, heb ik zelfs op mijn pc waar de router bovenop staat maar 3 streepjes ontvangst! Ik heb geen idee wat ik verkeerd heb ik gedaan maar de signaalsterkte is ondanks de router erg slap.

  Heeft iemand enig idee waar dit door komt? en belangrijker hoe los ik dit probleem op?
 • Draadloos zenden/ontvangen is tweezijdig: niet alleen de router maar ook de netwerkkaart in je PC/laptop is sterk bepalend voor het zend-/ontvangstvermogen. Gezien je verhaal heb je nu in de tuin iets beter signaal, dat is dan de bijdrage van de nieuwe Belkin. Wil je dat signaal opschroeven dan zou een N-netwerkkaart geen gek idee zijn. Dan heb je aan beide kanten het maximale zend-/ontvangvermogen.

  Makkelijk gezegd natuurlijk, maar het is één van de verklaringen.

  Heb je een lappie met ingebouwde kaart dan zijn er USB dongles te krijgen in de N-variant.
 • [quote:64393faf22="KeesA"]Draadloos zenden/ontvangen is tweezijdig: niet alleen de router maar ook de netwerkkaart in je PC/laptop is sterk bepalend voor het zend-/ontvangstvermogen. Gezien je verhaal heb je nu in de tuin iets beter signaal, dat is dan de bijdrage van de nieuwe Belkin. Wil je dat signaal opschroeven dan zou een N-netwerkkaart geen gek idee zijn. Dan heb je aan beide kanten het maximale zend-/ontvangvermogen.

  Makkelijk gezegd natuurlijk, maar het is één van de verklaringen.

  Heb je een lappie met ingebouwde kaart dan zijn er USB dongles te krijgen in de N-variant.[/quote:64393faf22]

  maar hoe zit dat in het geval van de playstation3 dan? daar kan ik geen N-netwerkkaart in doen.. en het signaal met de oude en de nieuwe router maakt geen verschil

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.