Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

verbinden van twee sites

Anoniem
andre@home
3 antwoorden
 • Beste

  Ik werk als informaticus in een gemeentebestuur. Er werd mij onlangs de vraag gesteld om te onderzoeken of de ICT-netwerkken van de twee lokale openbare besturen zijnde het gemeentebestuur en het ocmw-bestuur (voor de Nederlanders onder ons: ocmw = Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn) te fuseren.

  De bedoeling zou zijn het netwerk van het ocmw-bestuur (waar slechts een kleine 10 man werkzaam is) aan ons netwerk te hangen en in het ocmw-bestuur enkel nog eindapparatuur te voorzien.
  Dat betekent dus de servers, de PABX naar het gemeentehuis verhuizen en later geconsolideerd worden.
  Mijn vraag: welke technologiën bestaan er om de fusie mogelijk te maken.
  Ik denk aan LAN extension m.b.v. een glasvezelverbinding de bij een telecomoperator wordt gehuurd of een straalverbinding in eigen beheer (met de nodige relais).
  Bestaan er nog andere voorbeelden van LAN extension of bestaat er nog een ander concept naast LAN extension?

  Bedankt voor tips

  Groetjes

  WD
 • Epacity van KPN… Dit is een gesloten VPN netwerk op basis van DSL. Het is verkrijgbaar in verschillende bandbreedtes en wellicht wat goedkoper dan de opties die jij voor ogen hebt.
 • Das dan de andere technologie waarbij je de twee LANs via een WAN met elkaar connecteert. Die WAN kan het publiek internet zijn waardoor je een VPN trekt of een privaat WAN zoals in België Belgacom Explore of Telenet MPLS IP-VPN. Ik veronderstel dat Epacity een gelijkaardig privaat WAN is?
  Bestaat er naast LAN-extension en LAN-WAN-LAN nog een ander concept?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.