Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerklocaties komen niet tevoorschijn

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb thuis een netwerk met 3 pc's, allemaal met Windows XP Home. Het netwerk functioneert prima, op één uitzondering na: op mijn eigen pc gebeurt het regelmatig dat er, wanneer ik op "mijn netwerklocaties" klik, geen enkele reactie volgt. Alsof mijn pc oostindisch doof is. Pas wanneer ik mijn pc opnieuw heb opgestart kan ik weer het scherm met de netwerklocaties krijgen. Zou dit aan één of andere instelling kunnen liggen?
 • te eerste staan alle computers in dezelfde netwerk groep. standaard bij xp MSHOME. dit kun je zien door Deze Computer –> eigenschappen –> computernaam. als dit bij alle computers is ga dan naar stap 2.
  als dit niet is wijzig dit door op wijzigen… te klikken. als je vista hebt moet je dit bij vista ook in MSHOME veranderen, want vista gebruikt een andere netwerk groep

  stap 2.
  oke je moet eerst de ip van de computers zelf vinden dit doe je door
  start –> uitvoeren –> cmd
  typ dan "ipconfig" zonder aan halingstekens. noteer het ip adress.
  Doe dit bij elke computer. als je ze allemaal hebt doe dan
  start –> uitvoeren –> "\\Ipadress" (alle computers moeten aan staan) zonder aanhalingstekens.
  nou komt er de gedeelde documenten van die computer in het scherm te staan. als je even wacht staat er later bij mijn netwerk lokaties de computer er bij
 • Ja alle computers staan in dezelfde groep MSHOME. Zoals ik al zei heb ik soms wel en soms geen netwerklocaties beschikbaar dus dan kan het niet aan de netwerkgroep liggen.

  Dus iedere keer als ik geen netwerklocaties te zien krijg zou ik dit moeten doen? Op zich is het te doen, maar ik had gehoopt dat iemand me kon vertellen hoe het komt dat het scherm met netwerklocaties soms niet tevoorschijn komt. Toch bedankt voor de tip.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.