Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk via modem/router met twee (Vista) PC's

Anoniem
Jaap H
4 antwoorden
 • Hallo

  Nou zit al de gehele middag forums te lezen maar 'k kom er niet uit, dus HELP!

  Voorheen twee (XP) PC's aangesloten op modem/router en netwerk ging prima.

  Inmiddels de twee PC's vervangen voor twee nieuwe (Vista) PC's. Bij beide in het Netwerkcentrum: Netwerkdetectie en Bestanden delen ingeschakeld. Hierna via rechtermuisknop op C:\ 'Delen' keurig ingesteld maar . . . helaas blijft de volgende foutmelding komen als ik daadwerkelijk de map van PC-2 selecteer (PC-2 is overigens wel zichtbaar in het Netwerk?!):

  \\PC-2\PC-2 C-schijf is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neemt contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.

  Heeft iemand een idee/ oplossing?!
 • Ik gebruik altijd de optie van het verplicht vragen om een gebruikersnaam/password bij benadering van een netwerkshare, dan werkt het altijd direct goed (mogelijk doordat dan de rechten automatisch goed geregeld zijn).
 • Hoi,

  Ik heb het zo gedaan,
  Als voorbeeld
  Computer/ op de c schijf ( of de schijf naar keuzen ) rechtermuisknop eigenschappen, tabblad beveiliging/ bewerken/toevoegen gekozen voor iedereen/ iedereen selecteren bij machtigingen vinkje in volledigbeheer en op toepassen klikken. succes grt.Hans
 • sorry Jaap H dat werkte bij mij niet?!

  bedankt Hans1 dit was de oplossing, super ik kan voorruit!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.