Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

draadloos netwerk zonde router wil niet meer

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik had een werkend ad hoc draadloos netwerk (zonder router) tussen mijn pc en mijn laptop. Sinds de pc enige tijd uit de running is geweest, krijg ik het niet meer aan de praat, ook niet met mijn inmiddels erbij gekochte nieuwe pc.

  Eerst kreeg ik nog wel een goede verbinding, maar beide computers zagen alleen zichzelf. Ik heb alle software uitgschakeld die zou kunnen tegenwerken, maar geen succes. Daarom ben ik aan het experimenteren gegaan. Ik configureer steeds opnieuw netwerkjes, soms met dezelfde naam, soms met een nieuwe naam, maar het wordt steeds slechter. Nu kunnen de computers haast helemaal geen verbinding meer krijgen. Als het al lukt is het signaal heel zwak. Ik maak het netwerk de ene keer met Windows XP, de andere keer met de software van de netwerkkaart, niets helpt.
  Ik heb ip nrs in de reeks 192.168. en in de reeks 10.0.0. geprobeerd, en kanaal 1 en kanaal 11.
  Wat zou ik fout kunnen hebben gedaan? NB, het netwerk heeft het in het verleden wel gedaan.

  Bij het verbinding maken ziet de computer ook vaak niet het netwerk dat ik heb ingesteld, maar soms netwerkjes met namen die ik eerder wel eens gebruikt heb, of helemaal niet mijn eigen netwerk, maar alleen die van anderen (ook zwak signaal). Ik heb geprobeerd uit te vinden of je netwerken kunt verwijderen, maar dat schijnt niet zo te zijn. Dus maak ik er steeds meer bij, iedere keer weer van nul af aan beginnend, maar ze doen het niet.

  Ik zou de puinhoop aan netwerknamen willen opruimen, maar ik weet niet of dat kan. Weet iemand hoe je schoon schip kunt maken in geconigureerde netwerkjes?


  Vanwege de problemen met het draadloze netwerk heb ik tussen mijn 2 desktops een ethernet netwerk gemaakt. Dat werkt prima. Daarnaast probeer ik dus een draadloos netwerk tussen de desktops en de laptop te maken.
  Kan dat, twee verschillende soorten netwerk tegelijk? En kunnen die verschillende namen hebben, of moeten ze dat zelfs, of juist niet?

  Weet iemand wat ik misschien fout doe, en hoe ik de boel aan de praat kan krijgen? Ik heb eindeloos op internet gezocht, en heb talloze malen de instructies voor het instellen van een netwerk gelezen, maar dat heeft niet geholpen.

  Mijn vragen zijn dus:

  -Kan je een draadloos en en ethernet netwerk door elkaar heen hebben?

  -Is er ergens in mijn computer een puinhoop ontstaan door steeds weer opnieuw geconfigurerde netwerken, en zo ja, waar dan?

  -Wat kan ik fout gedaan hebben bij de configuratie waardoor mijn draadloos netwerk niet goed meer werkt.

  - Waarom is het signaal zo zwak geworden (was eerst goed)

  -Als er al verbinding komt, waarom zien mijn computers alleen zichzelf en niet elkaar (firewall is goed geconfigureerd, gedeelde mappen zijn ingesteld etc)  Friep
 • Als je peer to peer en zonder router verbinding wilt maken, moet je dat wel even aangeven. Tapblad draadloze netwerken, knop geavanceerd.
 • Dat heb ik natuurlijk gedaan Peter.

  De computer vindt inmiddels alleen nog maar een mij onbekend wpa beveiligd netwerk, de door mij zelf ingestelde netwerken verschijnen nu helemaal niet meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.