Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Problemen met draadloze internetverbinding

Anoniem
tim212
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vervelend probleem, ik heb boven 2 computers staan met vista home premium. Eentje heeft een draadloze netwerkaart, en de andere een usb stick om verbinding met internet te maken. Beneden staat het wireless modem. Omdat de computers en het modem ver uit elkaar liggen hebben we er een acces point tussen gezet (merk: Conceptronic). Dit werkte een tijdje goed, maar nu doet het internet het bij de computer met de netwerkkaart het niet. Bij het opstarten staat er vaak verbonden met beperkte toegang of er staat verbonden met netwerk maar niet met internet. Nu wil ik het internet even helemaal opnieuw instellen. Ik heb het acces point gereset, maar wat nu, wat moet ik nu doen om hem helemaal goed in te stellen zodat hij het goed doet.

  Alvast bedankt,

  (Je kunt altijd vragen stellen als je meer informatie wilt weten !)

  *wijziging*

  Ik heb het acces point nu opnieuw ingesteld en beveiligd. Ik had ergens gelezen dat ik ook DHCP moest instellen. Wie kan mij uitleggen in simpele taal aub wat dat is. Ik heb niet echt veel verstand van dit soort computertaal.
 • Als het een puur acces point is, dan zit er geen dhcp server in. Mogelijk kun je wel dhcp client opgeven, maar dat is dan weer lastig met configuren.

  Bij voorkeur dus een vast IP opgeven (heb je nodig om er weer in te kunnen) en een gateway opgeven (lan ip van de router) dan ssid en wpa instellen.
 • bedankt voor je reactie,
  wat zou dat ip adres moeten zijn, kun je dat zelf verzinnen ?
  En hoe kom ik achter het adres van mijn gateway ?
 • Het makkelijst is om een ip te kiezen dat binnen de range van de router ligt, maar buiten de dhcp scoop
  Stel, je router zit op 192.168.1.1 en de dhcp scoop op 50 dan is alles boven 51 vrij. geef je accespoint dan 192.168.1.200 en je zit goed.

  Gateway vraag je even via een werkende pc op met ipconfig /all (vanuit een cmd box)
 • oke, op de een of andere manier doet de internetverbinding het weer goed, alleen nu wil ik graag tussen de 2 draadloze computers die via het accespoint verbinding hebben een netwerk. Dus dat ik tussen die 2 computers bestanden kan uitwisselen. Ik heb dit al wel eens geprobeerd maar dit lukte niet echt. Ik zie op de ene computer de andere niet terwijl ze wel in dezelfde werkgroep staan en het een particulier netwerk is.

  Een andere vraag die ik nog heb is waarom er bij de ene computer een logo van een huisje staat met WLAN 2 en bij de andere een netwerkicoon die WLAN heet. Misschien staat dit wel in de weg

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.