Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

'draadloze' router en beveiliging

Anoniem
ldej24
6 antwoorden
 • Wellicht wat ongebruikelijke vragen.
  Indien ik een draadloze router gebruik, maar de verbinding tot mijn computer is per kabel, in hoeverre ben ik dan kwetsbaar voor inbraak? Ik verwacht dat dat het geval is.
  Daarom de volgende vraag.
  Kan ik, ter vermijding van de kwetsbaarheid, het draadloze deel van de draadloze router uitschakelen en alleen de poortaansluiting gebruiken?
  Router is de Linksys WRT54G.
 • Ja, log in op je router (normaal op 192.168.1.1) > tabblad wireless > zet Wireless Network Mode op Disabled
 • [quote:96a5029499="JBS"]Ja, log in op je router (normaal op 192.168.1.1) > tabblad wireless > zet Wireless Network Mode op Disabled[/quote:96a5029499]
  Er wordt een username en password gevraagd. Welke? Ik heb geen van beide aan de router toegekend.
 • 2x admin
 • Ik heb het gevonden. Mijn dank.

  Misschien ook een opmerking over mijn eerste vraag 'Indien ik een draadloze router gebruik, maar de verbinding tot mijn computer is per kabel, in hoeverre ben ik dan kwetsbaar voor inbraak?'?
 • Als je je de draadloze verbinding onbeveiligd open hebt staan, en je daarbij de standaard login gegevens van je router nog niet gewijzigd hebt.. Dan ben je redelijk kwetsbaar. Mensen van buitenaf kunnen op jouw verbinding mee internetten en zelfs je router beheren. Met een beetje creativiteit hebben ze zelfs toegang tot je gedeelde mappen op je computers in je netwerk.

  Dus: beveiligen of uitzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.