Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wat heb ik nodig om verbinding te maken met mijn laptop?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Binnenkort krijg ik een laptop met een ingebouwde 802.11b/g ontvanger.
  Ik heb een goed werkend (kabel-ADSL)modem welk is verbonden met mijn huidige laptop en een desktop. Zowel Internet als communicatie tussen de computers gaat prima.
  Ik wil aan het modem een zender koppelen om draadloos met mijn nieuwe laptop te communiseren. Wat moet ik kopen?

  MVG perloc
 • Een draadloze router. Die koppel je aan je huidige modem. In die router prik je de systemen die je met draad wilt blijven gebruiken en je sluit draadloos net zoveel systemen aan als dat je wilt.

  Feitelijk blijft je huidige modem alleen je internetkonnektie 'naar buiten' verzorgen en verzorgt de draadloze router alle kommunikatie binnenshuis (of buiten als je je draadloze lappie mee naar buiten neemt. :D )

  Een goede draadloze router heb je voor 6 - 7 tientjes. Ik weet niet hoeveel dat in Mozambiquaanse pesos is. Maar het ding zal waarschijnlijk wel op dezelfde plek als het lappie worden gekocht.

  Voorbeeld.

  Linksys, Belkin, 3Com, D-Link zijn zo een paar merken die goed bekend staan.
 • De aanschaf van zowel de laptop als de router geschiedt in Nederland. Iemand brengt die spullen op het eind van het jaar mee.
  Ik ben een beetje huiverig voor een router (uit Nederland). Aanvankelijk had ik een modem met éen uitgang, maar ik heb twee computers. Dus ik heb uit Nederland een Sitecom (kabel) router laten oversturen die met veel kunst en vliegwerk wel voor Internet aan het werk was te krijgen, mede met behulp van de service van Sitecom, maar de communicatie tussen beide computers ging uitermate slecht, de snelheid was beneden alle peil en niet voorruit te branden.
  Dat ding ligt nu onder in een la, ik heb hem al een keer uit de vuilnisbak teruggehaald, en ik heb een modem met 4 uitgangen gekocht. Die werkt prima!
  Dus nu heb ik én een goed modem over heb én een router die onbetrouwbaar werkt.
  De vraag is of een router, welke dan ook, met mijn modem, een ZTE ZXDSL 831CII, wil samenwerken, zodat ik straks niet met nóg een router meer blijf zitten die niet werkt.
  De noodzaak voor een wireless verbinding is laag: ik werk bijna altijd op mijn kantoor en een draadloze verbinding scheelt slecht 1% in de draden spaghetti op mijn buro.
  Een andere vraag is, werkt mijn draadloze verbinding ook met een andere computer in een netwerk die met een kabel is verbonden?

  Dank voor antwoord.
  MVG perloc
 • Nou zeg je dat de 'noodzaak voor een draadloze verbinding laag is'. In je startpost wilde je draadloos gaan kommuniceren. :wink:

  Sitecom is een budgetmerk. Hoewel ik diverse bedrade Sitecomroutertjes zonder enig probleem geplaatst heb her en der.

  Er valt vooraf geen garantie te geven over welke draadloze router het goed zal doen met jouw modem. Zelfs al zegt de fabrikant van modem of router dat het perfekt gaat werken: "the proof of the pudding is in the eating".

  Of je sluit je nieuwe lappie met een standaard netwerkdraad aan je bestaande 4 poortsmodem aan (en dan heb je niets anders dan een standaard ethernetkabel nodig die v.w.b. signaal rustig 10 meter lang mag zijn) of je neemt de gok met een goede kwaliteitsrouter die draadloos kan.

  Je moet voor een draadloze verbinding een paar softwarematige instellingen in laptop en draadloze router doen. Als de tijd er voor is hebben we daar simpele handleidingen voor. Elke PC/laptop die je met draad direkt op je router zet heeft geen instellingen nodig en funktioneert zoals ie nu funktioneert. Draadloos werkt dan gewoon samen met bedraad. Draadloos voeg je in feite als extra toe aan je bestaande bedrade situatie. Daarbij verandert er niets aan je bedrade situatie, ook al haal je later het draadloze gedeelte eraf en sluit je draadloze lappie alsnog met draad aan.
 • De noodzaak is dan wel laag maar als het er toch inzit….., zo was mijn redenering.
  De prijs van zo'n router valt me toch tegen. Tenminste 50 Euro! En dan het risico dat ie niet wil samenwerken zoals de Sitecom! Ik meende te weten dat Sitecom een gerenomeerd merk is…
  Het was af en toe wel eens makkelijk geweest, temeer om mijn studerende vrouw te helpen met Internet zoektochten.
  Dus wegens voornamelijk onzekerheden (maar ook prijs) zie ik er maar van af en knoop mijn UTP kabeltje er maar aan.

  Dank voor advies.
  MVG perloc
 • Ik kan me je keuze voor 'zeker' goed voorstellen. Aan de andere kant gaat het koppelen van een router aan een modem/modemrouter meestal goed. Punt is dat als het niet goed gaat dat vaak moeilijk op te lossen is. Immers het kan zowel aan de router liggen als aan 1 van de aangesloten PC's alsmede aan de algemene instellingen op alle aangesloten hardware.

  Maar proberen en de draadloze router zonodig retourneren wordt in jouw geval een beetje lastig.
 • Ik heb helemaal geen ervaring met draadloze verbindingen, wel theoretisch via dit forum, maar daar kom je alleen software en verbindings problemen tegen, niet wat je precies nodig hebt om verbinding te maken. Ook op Internet heb ik gekeken en omdat ik de juiste termen niet wist heb ik wel wat gevonden maar je antwoord heeft zekerheid gegeven.
  De computer is in Nederland en mijn modem is hier, dus proberen is inderdaad lastig. Dus ik laat het maar zitten.
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.