Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless router problemen

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb een medion MD40900 wireless router. Alles werkte goed, tot een paar dagen terug. Ik heb geprobeerd een paar ports open te zetten om sneller te kunnen downloaden met bittorent. Dit is dus verschrikkelijk fout gegaan. Ik heb nu dus geen wireless verbinding meer. Op mijn laptop (waar ik dus de wireless verbinding voor gebruik) kan ik de verbinding wel zien, maar ik kan er geen verbinding mee maken. Ik kan ook niet meer inloggen op de router om de portforwarding regels weer weg te halen, waar normaal de firmware van de router is als je inlogt staat er nu alleen "No valid web file system found, please upload a filesystem". Ik heb de router al gereset en op google gezocht maar niets helpt. :(
 • Router GOED gereset? Seconde of 10-15 het resetknopje heel stevig ingedrukt?

  Daarna de gegevens van je laptop netjes ingevoerd op de router? Netwerknaam, soort beveiliging + de beveiligingskode (reeks cijfers/letters)? Daarvoor de router even aan de laptop hangen met een kabeltje.
 • Heb je bij het configureren indertijd ervoor gekozen om een ander dan het standaard IP-adres te kiezen?
 • Ja ik heb de router goed gereset( volgens het boekje zelfs) en voor zover ik weet heb ik er niet voor gekozen om een ander ip-adres aan te nemen. Ik heb Het advies van kees opgevolgt en mijn laptop direct aan de router gehangen. Ik kreeg het inlogschermpje die je normaal ook krijgt, maar als ik de username en het wachtwoord invul doet hij het niet. Er word gewoon weer een nieuw inlogscherm gegeven, wat waarschijnlijk betekent dat ik het verkeerde username en wachtwoord heb. Ik heb het ook al geprobeerd met het standaard username en password maar dat werkt ook niet. Weet iemand waardoor dat kan ? :?
 • [quote:e58375965f="Sjaakbonestaak"]Weet iemand waardoor dat kan ? :?[/quote:e58375965f]
  Je schrijft dat je alle instellingen weer zou hebben hersteld, maar dat hij daarna toch niet werkt.
  Als je nu eerst eens probeert, na het resetten, of je wèl met de default gebruikersnaam en default password kunt inloggen. Mogelijk - bij sommige routers kan dat - kun je dan in één keer je opgeslagen instellingen in de router laden. Doet hij het daarna toch weer niet, dan weet je in ieder geval dat je opgeslagen instellingen roet in het eten gooien en dat je je router in ieder geval wel weer aan de praat kunt krijgen. Je zult dan stap voor stap je instellingen met de hand moeten invoeren. Steeds even controleren of hij het na een paar instellingen nog wel doet. Zo kom je achter de foute instelling.
 • Zoals ik het zie moet ik inloggen op de router en dan zou ik het allemaal wel weer goed kunnen instellen. Maar als ik probeer nu probeer in te loggen op de router geeft ie "No valid web file system found. Please upload a filesystem".Blijkbaar moet er nieuwe firmware op. Nu heb ik een update gevonden op de site van medion. Zou het kunnen dat als ik deze installeer dat het dan weer werkt? of is dat vervlogen hoop :? ? Nou komt het volgende probleem, want de update is een .img bestand en ik heb geen idee hoe ik dat moet installeren.
 • [quote:e200a3eb21="Sjaakbonestaak"]Zoals ik het zie moet ik inloggen op de router en dan zou ik het allemaal wel weer goed kunnen instellen. Maar als ik probeer nu probeer in te loggen op de router geeft ie "No valid web file system found. Please upload a filesystem".[/quote:e200a3eb21]
  Heb je bij je router software gekregen? Zo ja, dan moet je die waarschijnlijk opnieuw installeren. De router heeft kennelijk software nodig (upload) om met jou te kunnen communiceren.

  [img:e200a3eb21]http://www.danasoft.com/sig/Firefoxgroet398888.jpg[/img:e200a3eb21]
 • Tja er stond dus software op de router maar voor zover ik heb kunnen vinden staat er geen andere software op de cd die er bij zat.
 • [quote:dde0e85bf5="Sjaakbonestaak"]… er stond dus software op de router …[/quote:dde0e85bf5]
  En staat die er nu niet meer op???
  [quote:dde0e85bf5="Sjaakbonestaak"]… maar er staat geen andere software op de cd die er bij zat.[/quote:dde0e85bf5]
  Andere software?
  Zorg er eerst eens voor dat de software van de cd [b:dde0e85bf5]volgens de beschrijving[/b:dde0e85bf5] weer "vers" op je router komt te staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.